G.Krapikas prieš dvikovą su „Lietuvos rytu“: sąmokslo teorijos - juokingos

Kauno „Žalgirio“ arenoje šeštadienį kilnosis stogas. LKL čempionų titulus ginantys žalgiriečiai savo aikštėje priims principinį varžovą – Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą. Ketvirtadienį prieš paskutinį reguliariojo čempionato mačą kauniečiai tikino nė kiek nebijantys dabartinių LKL lyderių ir sieksiantys pergalės.

Šį sezoną „Žalgiris“ LKL čempionate rungtyniauja banguotai. Po lengvesnės pergalės seka netikėtas pralaimėjimas. Tiesa, žalgiriečiai, laimėję 14 ir pralaimėję 5 mačus, dar neprarado vilčių pakilti iš trečiosios į antrąją poziciją. Taip nutiktų, jei jie šeštadienį nukautų pirmaujančius vilniečius. Be to, „Žalgirio“ galutinė vieta priklauso ir nuo kitos šeštadienio dvikovos tarp identišką rezultatą turinčio Klaipėdos „Neptūno“ ir Prienų „Tonybet“ (24 pergalės ir 9 nesėkmės, 4-oji vieta). Pralaimėjimo atveju, kauniečiai gali smukti į 4-ąją poziciją, o tai reikštų, kad dvi nuolatinės LKL finalo dalyvės susidurs jau pirmenybių pusfinalyje. 

Kauniečiai tikina nepamiršę skaudaus pralaimėjimo 58:90 pirmojoje šį sezoną akistatoje pernai gruodį. Tiesa, tąsyk mačas vyko „Lietuvos ryto“ tvirtovėje. Per tą laiką abi ekipos spėjo pakeisti trenerius. Prie „Lietuvos ryto“ vairo kroatą Aleksandrą Petrovičių pakeitė Dainius Adomaitis, o žalgiriečių stovykloje Saulių Štombergą – Gintaras Krapikas.

„Tos rungtynės nebuvo liūdnos. Jos buvo tragiškos. Tada didžiajai Lietuvos krepšinio sirgalių daliai sugadinome Kalėdas. Bet toks yra sportas. Galbūt turėjome paaiškinimą, kodėl taip įvyko. Buvome ką tik grįžę iš Bambergo po labai sunkių ir svarbių rungtynių, kuriose pasiekėme pergalę Eurolygoje. Buvome išsisėmę ir fiziškai, ir morališkai. Todėl kovai su vilniečiais tada vyrų nebepavyko nuteikti“, - mintimis į netolimą praeitį grįžo G.Krapikas.

„Dabar situacija kitokia – mes turėjome pakankamai laiko pasirengti, todėl tikimės sėkmingų rungtynių. Ir visiškai nesvarbu, kad statistiškai Vilniaus komandos rodikliai yra geresni. Tarpusavio dvikovose tie rodikliai kartais atrodo visiškai priešingai“, - kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

G.Krapikas kategoriškai atsisakė komentuoti gandus apie galimą nesportinę rungtynių baigtį. Esą „Lietuvos rytui“ jos nieko nelemia, todėl vilniečiai gali pasiduoti.

„Man visi tie pasvarstymai – atiduos, parduos, pasirinks – absoliučiai juokingi. Jeigu galvojate užduoti tokį klausimą – į jį neatsakysiu, nes ne mano darbas aptarinėti gandus, spėliones. Aš žiūriu į savo komandą ir į tai, kaip laimėti principinę dvikovą. Juolab, kad ji lems ir mūsų galutinę vietą čempionate“, - nukirto G.Krapikas.

Vienas „Žalgirio“ atakų lyderių amerikietis Justinas Dentmonas taip pat pabrėžė mačo principingumą.

„Pirmasis mūsų susidūrimas su „Lietuvos rytu“ buvo labai blogas. Garantuoju, kad šeštadienį būsime kovingesni ir energingesni. Kiekvienas turėsime peržengti savo sieną, į kurią jau kuris laikas atsimušdavome“, - pažadėjo J.Dentmonas.

Rezultatyviausias Kauno ekipos žaidėjas kartu su komandos treneriu paragino aistruolius šeštadienį užpildyti „Žalgirio“ arenos tribūnas.

***

BEKO-LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, pergalių procentas):

1. Vilniaus "Lietuvos rytas"        19 17  2   89,5
2. Klaipėdos "Neptūnas"             19 14  5   73,7
3. Kauno "Žalgiris"                 19 14  5   73,7
4. Prienų "TonyBet"                 33 24  9   72,7
5. Pasvalio "Pieno žvaigždės"       33 21 12   63,6
6. Šiaulių "Šiauliai"               33 19 14   57,6
7. Utenos "Juventus"                33 14 19   42,4
8. Panevėžio "Lietkabelis"          34 12 22   35,3
----------
9. Kėdainių "Nevėžis"               33 11 22   33,3
10.Alytaus "Dzūkija"                34 11 23   32,4
11.Kauno rajono "LSU-Atletas"       34  5 29   14,7



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
taip juK KRAPIKAS TEISUS JUK PERNAI L.RYTAS BUVO 4.VIETIO O ISLOSE IR ATSYDURE 2.. SIEMIET ZALGYRIO TAS PATS VARIANTAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių