Į ritmą grįžtantis P. Jankūnas galynėjasi su įkyriu skausmu

Kaip Šarūnas Jasikevičius ir tikėjosi, Pauliui Jankūnui nereikėjo laukti vasario mėnesio, kad puolime sužaistų taip, kaip esame įpratę matyti.

Praėjusiose Eurolygos rungtynėse jis vieną po kito siuntė taiklius metimus į Madrido „Real“ komandos krepšį ir sužaidė geriausią sezono mačą – 18 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, 27 naudingumo balai.

Mažai kas žinojo, kad tąkart Jankūnas į aikštę žengė treniravęsis kur kas mažiau, nei kiti komandos draugai. Spalio 26-ąją Atėnuose jis pasitempė klubo raumenį ir dėl to nebaigė mačo, o po to praleido ir LKL dvikovą su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Kapitonas treniruotis pradėjo iki dvikovos su „Real“ likus vos dviem dienoms, bet tai nesutrukdė bausti Karališkojo klubo. Jankūnas pataikė 9 dvitaškius iš 12, vieną po kito siųsdamas taiklius metimus iš vidutinio nuotolio, kai varžovų aukštaūgiai likdavo baudos aikštelėje.

Ir nors tai buvo geriausias Jankūno sezono mačas, jis dar neskuba džiaugtis.

„Nežinau, ar po vienų rungtynių galima sakyti, kad ta forma atsirado, – Podgoricoje tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jankūnas. – Tikiuosi, kad tie metimai toliau kris ir žaidimo lygis kils. Kiekvieną dieną eini į treniruotes, stengiesi daryti tą patį, kad žaistumei geriau.“

Pagrindinė Jankūno pesimizmo priežastis yra ta, kad skausmai niekur nedingo – šią savaitę jis vėl turėjo daugiau laisvų dienų nei likę komandos draugai. Klubo trauma pasirodė esanti įkyresnė nei tikėtasi ir 205 cm ūgio puolėjas dabar yra dažnas svečias gydytojų ir masažuotojų kompanijoje.

Pavyzdžiui, pasibaigus treniruotei Podgoricoje, jis paskutinysis baigė procedūras su kineziterapeutu Pauliumi Jaciku.

Juodkalnijos sostinėje Jankūnas ir jo komanda sieks sugrįžti į pergalių kelią. Šeštasis Eurolygos varžovas – į šias varžybas po ilgos pertraukos sugrįžusi „Budučnost“ komanda, pernai triumfavusi Adrijos lygos varžybose ir išsikovojusi vietą Eurolygoje pirmą kartą nuo 2002-2003 m. sezono.

Ir nors „Budučnost“ kol kas neturi pergalių, Jankūnas yra tikras, kad dėl to jo komandoje niekas nebus mažiau susikoncentravęs.

„Žinome, kaip jie žaidė, keliose rungtynėse nedaug trūko, kad iškovotų pergalę, – sakė Jankūnas. – Juos tai dar labiau motyvuoja, nes nori iškovoti pergalę, namie žais sau dviguba energija, o mes turime neleisti jiems to padaryti.“

Žaidimas Balkanų kraštuose yra ypatinga patirtis bet kuriai svečių komandai ir Jankūnas žino, kad Moračos sporto centro arena bus ne išimtis.

„Smagu žaisti, kai arena gyva, – apie patirtis Balkanuose kalbėjo Jankūnas. – Jeigu pats gerai žaidi, tada smagu: fanai ir priešininkų komanda visai kitaip elgiasi.“

Sezono pradžioje Jankūno indėlis buvo mažesnis nei praėjusį sezoną. Iki dvikovos su „Real“ jis per Eurolygos rungtynes išmesdavo kiek mažiau nei po 5 metimus, o dažnai jis net negaudavo tokių progos, kokios jam buvo sukuriamos pernai.

Kai prieš pustrečios savaitės per LKL dvikovą su Alytaus „Dzūkija“ Jankūnas pagaliau gaudavo savo pikenpopo metimus, jie nepasiekdavo tikslo – įkrito vos 2 iš 6. Visgi svarbiausia buvo, kad tos progos pradėjo rastis.

„Atsimenu, kai buvau senas žaidėjas, man irgi sakydavo: „Nuo vasario, Šarai.“ Paulius, galvoju, žais anksčiau“, – tada sakė „Žalgirio“ strategas Jasikevičius.

Jankūnas demonstruoja, kad taip ilgai laukti nereikės, net jeigu ir sezono pradžią trikdo problemos, apie kurias jis nemėgsta garsiai kalbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių