Į Rusiją žalgiriečiai išvyko pakartoti sėkmės

„Nebūna taip, kad paspaudei pakartojimo mygtuką ir sužaidei antras tokias pat rungtynes“, - šyptelėjo Gintaras Krapikas. Kauno „Žalgirio“ treneris nesitiki, kad jo auklėtiniams Eurolygoje pavyks antrą kartą lengvai paguldyti ant menčių „Nižnij Novgord“ klubą.

„Nebūna taip, kad paspaudei pakartojimo mygtuką ir sužaidei antras tokias pat rungtynes“, - šyptelėjo Gintaras Krapikas. Kauno „Žalgirio“ treneris nesitiki, kad jo auklėtiniams Eurolygoje pavyks antrą kartą lengvai paguldyti ant menčių „Nižnij Novgord“ klubą.

Pirmajame rate savo aikštėje kauniečiai laimėjo triuškinamai - 97:63, tačiau penktadienį atsakomojoje A grupės akistatoje Rusijoje laukia kur kas atkaklesnė kova.

„Keliaujame pas varžovą, kuris yra mūsų turnyro lentelės kaimynas. Turime vienodus pergalių ir pralaimėjimų rodiklius (po 3 pergales ir nesėkmes), tad tarpusavio kovoje pamatysime, kuri komanda iš tiesu yra stipresnė“, - šiandien dėstė G.Krapikas.

„Negalime svajoti, kad penktadienį bus toks pats scenarijus, kaip Kaune. Dabar rusai žais namuose ir bus pikti bei motyvuoti dėl to triuškinamo pralaimėjimo pirmajame rate. Jaučiasi, kad jų žaidėjai yra patobulėję tiek asmeniškai, tiek geriau žaidžia kaip komanda“, - treneriui pritarė puolėjas Paulius Jankūnas.

G.Krapiko žodžiais, pirmajame rate žalgiriečiams iš dalies ir pasiekė, nes jie sugebėjo puikiai pasinaudoti varžovų žaidimo spragomis ir silpnybėmis.

„Akivaizdu, kad „Nižnij Novgorod“ padarė atitinkamas išvadas ir pakoregavo savo sudėtį. Legionierių, kurio lygis netenkino, jie pakeitė kitu“, - dėstė treneris.

Beje, rungtynių išvakarėse pasklido kalbų apie galimas permainas ir Kauno klube. Italijos žiniasklaida pranešė, jog žalgiriečiai yra arti susitarimo su žinomu 36 metų įžaidėju iš Slovėnijos Jaka Lakovičiumi.

Apie augančius Rusijos klubo raumenis liudija ir rezultatai. Žemutinio Naugardo krepšininkai laimėjo dvi pastarąsias Eurolygos rungtynes. Varžovų aikštėse palaužta Kazanės „Uniks“ ir Sasario „Dinamo“.

Žalgiriečiai pabrėžė amerikiečio Tayloro Rochestie įtaką „Nižnij Novgorod“ ekipos žaidimui. Anot G.Krapiko, šis nedidukas, vos 185 cm ūgio, vikrus įžaidėjas savo rankose laiko visas žaidimo gijas. Jis Eurolygoje ne tik vidutiniškai pelno 20,5 taško, bet ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. Šiam neblogai talkina jo tėvynainis puolėjas Tarence‘as Kinsey. Jėgos po krepšiais suteikia 211 cm ūgio baltarusis Artsiomas Parakhouskis. O kitas aukštaūgis 208 cm ūgio Trey‘us Thomkinsas grasina ne tik baudos aikštelėje, bet ir nuo tritaškio linijos.

„Jų atsarginių suoliukas nėra ilgas, tačiau smogiamasis penketas išties pavojingas“, - tvirtino G.Krapikas.

„Žaisime išvykoje, ne namuose. O tai - svarbus aspektas, nes namuose žaidžiame daug geriau nei svečiuose. Jei svajojame apie pergalę, privalome mažiau klysti“, - perspėjo puolėjas Darius Songaila.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių