Intriguojantis „Ryto“ naujokas neslepia: mano tikslas buvo Eurolyga

Kuklus ir ne itin kalbus – tokį įspūdį pirmosiomis savo akimirkomis Lietuvoje sudarė ilgai lauktas Vilniaus „Ryto“ naujokas.

Manny Harrisas sostinėje nutūpė tuomet, kai „Rytui“ to itin reikia, o Chriso Kramerio ir Margirio Normanto traumos kaip reikiant prašienavo gynėjų grandį.

Išrėtėjusiomis pajėgomis rungtyniaujantis „Rytas“ dažnai sunkiai gaudo kvapą, o tuo buvo galima įsitikinti ir vakar Kazanėje, kur Vilniaus klubas subyrėjo mačo pabaigoje ir suklupo 73:86.

M. Harrisas tuo metu jau sėdėjo lėktuve, skridusiame į Lietuvą. Į naują karjeros stotelę, kurioje intriguojančio „Ryto“ naujoko laukia ne vienas iššūkis.

„Manau, kad šis kontraktas yra gera galimybė ne tik man, bet ir visai komandai. Žinau, kad „Rytas“ yra gera ekipa. Turime galimybę kažką nuveikti, džiaugiuosi būdamas čia“, – žurnalistams Vilniaus oro uoste prisistatė amerikietis.

M. Harrisas per savo karjerą vilkėjo toli gražu ne vieno klubo marškinėlius. Gynėjas turėjo tris stoteles NBA, o Europoje legionieriaus duoną krimto Turkijoje, Ukrainoje ir Graikijoje.

Pastarojoje jis siautėjo ryškiausiai – praėjusį sezoną Čempionų lygoje rinko po 18,3 taško, tapo turnyro nugalėtoju ir MVP.

Tiesa, net ir akinančiai spindintis sezonas 29-erių atletui negarantavo pelningų kontraktų krūvos ant stalo. Vasarą jis dirbo Pirėjo „Olympiakos“ bazėje, tačiau graikai šio žaidėjo savo gretose nepasiliko.

Dabar M. Harrisas pripažįsta ir pats norėjęs prasibrauti į elitinio Europos turnyro klubą.

 

 

„Tai (ilgai laukti naujos komandos) buvo mano ir agento sprendimas, strategija. Norėjome išsirinkti geriausią variantą. Eurolyga buvo mano pirmas tikslas, bet dabar esu čia ir esu tuo patenkintas, – pasakojo M. Harrisas. – Darbas su Eurolygos komanda buvo gera patirtis.

Viskas buvo sunku, aukščiausio lygio. Kodėl ten nelikau? Jie turi pasakyti, kodėl man nepavyko ten patekti. Nežinau. Manau, jiems netiko mano stilius, bet konkrečiai pats atsakyti negaliu.“

Vilniuje M. Harrisui bus daug kas nematyta. Jis dar niekada nėra rungtyniavęs Lietuvoje, niekada nežaidęs ir Europos taurės turnyre. M. Harrisas dar net nesikalbėjo su savo naujuoju strategu Dainiumi Adomaičiu.

Nors pats strategas visus galimus naujokų variantus rinkoje išstudijavo po kaulelį. M. Harrisą – taip pat.

„Mėgstu laimėti, komandai įnešu daugiau energijos tiek puolime, tiek ir gynyboje. Myliu krepšinį“, – teigė „Ryto“ naujokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių