Išgyvenimo lenktynėse kausis ir lietuviai

  • Teksto dydis:

Kauno "Žalgirio" krepšininkai su Eurolygos sezonu atsisveikino pergalinga gaida, o aštuonioms geriausioms turnyro komandoms lemiamos kovos prasidės kitą savaitę.

Aplenkė tik finiše

Pasibaigus Eurolygos reguliariajam čempionatui paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų dalyvės. Nors paskutiniame, 30-ajame ture didelių netikėtumų neįvyko, bene triukšmingiausiai šventė Stambulo "Darüşşafaka" komandos gerbėjai. Turkijos ekipa, kurios trenerių štabe dirba ir kaunietis Kęstutis Kemzūra, lemiamose kautynėse dėl paskutinio kelialapio 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13) palaužė Belgrado "Crvena Zvezda" ekipą.

Serbijos čempionai didžiąją sezono dalį žengė pajėgiausių komandų aštuntuke, tad turėjo visas galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas. Davido Blatto auklėtiniams teko lenktyniauti ir su laiku, ir su varžovais, tikintis jų pralaimėjimų. Sezono metu ne kartą į duobę smigę turkai sugebėjo laimėti trejas paskutiniąsias rungtynes ir pergalėmis pavijo "Crvena Zvezda", tačiau dėl geresnės tarpusavio akistatų statistikos pakilo į geidžiamą aštuntą poziciją. Belgrado krepšininkai, iš keturių paskutiniųjų mačų pralaimėję tris, liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Žūtbūtiniame mūšyje Stambule serbai nesutramdė varžovų legionierių Brado Wanamakerio (22 taškai) ir Scottie Wilbekino (16).

K.Kemzūra prieš J.Mačiulį

"Didžiuojuosi savo vaikinais. Mes – Eurolygos naujokai, tačiau įrodėme, kad esame verti būti tarp pačių geriausiųjų. Ketvirtfinalyje mūsų laukia pajėgiausia sezono komanda, tačiau mes kausimės. Juolab kad esame juos įveikę", – kalbėjo Stambulo ekipos treneris D.Blattas.

Balandžio 18 d. prasidedančiame antrajame etape turkų laukia akistata su Madrido "Real". Pastaroji komanda laimėjo reguliarųjį čempionatą, paskutiniame ture namuose 97:80 (16:21, 21:15, 25:24, 35:20) patiesusi Stambulo "Anadolu Efes". Nugalėtojams Jaycee Carrollas pelnė net 29 taškus. Amerikietis snaiperis, įsūdęs septynis tritaškius iš aštuonių, pakartojo karjeros rekordą. Jonas Mačiulis šeimininkams neatstovavo dėl nedidelių sveikatos problemų.

23 pergales iškovojęs Karališkasis klubas vienu laimėjimu aplenkė pernykštę Eurolygos čempionę Maskvos CSKA. "Raudonarmiečiai" pirmąjį etapą baigė savo aikštėje 90:86 (25:15, 22:22, 24:26, 19:23) palauždami trečioje vietoje su 19 laimėjimų likusius Pirėjo "Olympiakos" krepšininkus.

Silpniausi – italai

Ketvirtas, kiek netikėtai finišavo kitas Graikijos klubas Atėnų "Panathinaikos". Sezoną itin banguotai pradėję žalieji laimėjo paskutinius penkis mačus paeiliui ir iš viso surinko 19 pergalių. Vienu laimėjimu atsiliko ir penktoje vietoje įsitvirtino Eurolygos vicečempionė Stambulo "Fenerbahce". Kitas Turkijos sostinės klubas "Anadolu Efes", sukaupęs septyniolika pergalių, tenkinosi šešta pozicija.

"Žalgirio" paskutiniame ture Ispanijoje patiesta Vitorijos "Baskonia", savo gretose turinti lietuvį Tadą Sedekerskį bei sukaupusi tokį pat kraitį kaip ir turkai, baigė septinta. Žalgiriečiai, pasiekę keturiolika pergalių ir finišavę dešimti, gali didžiuotis aplenkę tokius Senojo žemyno krepšinio milžinus kaip "Barcelona" (11 vieta, 12 laimėjimų) ir Tel Avivo "Maccabi" (14 vieta, 10 pergalių).

Prasčiausios turnyro dalyvės vardas atiteko Milano "Emporio Armani" kolektyvui su Mantu Kalniečiu. Italai turėjo šansą pasprukti iš šešioliktos pozicijos, tačiau paskutiniame ture savo aikštėje triuškinamai 68:91 kapituliavo prieš kitą autsaiderę Kazanės "Uniks". Pagal pergales "dizainerius" pavijęs (aštuoni laimėjimai) Rusijos klubas pakilo į priešpaskutinę, penkioliktą vietą.


Ketvirtfinalio poros

Madrido "Real" – Stambulo "Darüşşafaka"

Maskvos CSKA – Vitorijos "Baskonia"

Pirėjo "Olympiakos" – Stambulo "Anadolu Efes"

Atėnų "Panathinaikos" – Stambulo "Fenerbahce"


Šiame straipsnyje: Eurolygakrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių