Ispanijos žiniasklaida: ant Šaro stalo jau guli „Barcelonos“ pasiūlymas

Sezoną neplanuotai anksti baigusi „Barcelona“ jau žvalgosi, kuo pakeisti vilčių nepateisinusį komandos vyriausiąjį trenerį Giorgą Bartzoką, o šiose paieškose katalonų akys ir toliau nenukrypsta nuo Kauno.

„Marca.com“ skelbia, kad „Barcelona“ jau pateikė pasiūlymą Šarūnui Jasikevičiui ir laukia kauniečio apsisprendimo. Šaras matomas kaip pagrindinis kandidatas užimti Katalonijos sostinės ekipos vyriausiojo trenerio kėdę.

„Barcelona“ pasiūlymą Š. Jasikevičiui jau pateikė, tačiau neaišku, ar trenerį tenkins siūlomos sąlygos. Jis norėtų sugrįžti į vieną mėgstamiausių savo komandų, tačiau tikisi pats rinkti dėl pergalių galinčią kovoti sudėtį“, – rašo Ispanijos žiniasklaida.

Tiesa, Ispanijos pirmenybėse galioja taisyklė, neleidžianti treniruoti šalies klubo treneriui, kuris neturi dvejų metų vyriausiojo trenerio patirties. Vis dėlto, neabejojama, kad dėl tokių ribojimų Šarui Barselonoje kliūčių nebūtų, kadangi Eurolygoje tokios taisyklės nėra, o Ispanijoje treneris galėtų būti dengiamas kitu statusu.

Š. Jasikevičiaus ir „Žalgirio“ kontraktas galioja iki 2018 metų vasaros, tačiau jame numatytos sąlygos strategui leistų išvykti jau šįmet.

„Marca“ taip pat skelbia, kad „Barcą“ domina ir Davido Blatto bei Sito Alonso kandidatūros, tačiau pirmenybė teikiama deryboms su Š. Jasikevičiumi.

Šį sezoną „Barceloną“ ištiko tikras krachas. Eurolygoje klubas per 30 rungtynių iškovojo tik 12 pergalių ir liko už ketvirtfinalio borto. Tuo metu Ispanijos pirmenybėse katalonai buvo išspirti jau ketvirtfinalyje, kur 1-2 nusileido Valensijos komandai.

Neabejojama, kad po tokio sezono treneriui G. Bartzokui, kuris dar praėjusią vasarą atkeliavo iš Krasnodaro „Lokomotiv“, buvo parodytos durys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių