Išrinktas visų laikų „Žalgirio“ penketas

  • Teksto dydis:

Eurolygos informacinis partneris „Eurohoops.net“ apžvelgė geriausius visų laikų turnyre dalyvavusių komandų startinius penketus, o dėmesio sulaukė ne tik šiose varžybose kovojantis Kauno „Žalgiris“, bet ir Senajame žemyne savo pėdsakus palikę Šarūnas Jasikevičius bei Arvydas Macijauskas.

Modernioje eroje (nuo 2000 metų) „Žalgiris“ žaidė 18 sezonų, per kuriuos kovojo 354 rungtynėse. Daugkartinių Lietuvos čempionų pergalių ir pralaimėjimų santykis – 144-210 (40,7 proc.).

Kauno klubo geriausiame startiniame penkete atsidūrė gynėjai Edas Cota ir Kevinas Pangosas, centras Tanoka Beardas bei du lietuviai – Paulius Jankūnas ir Arvydas Sabonis.

Cota išskiriamas kaip puikus įžaidėjas, 2003-2004 m. sezone tempęs „Žalgirį“ į Eurolygos finalinį ketvertą, bet tada galiausiai kauniečiai buvo eliminuoti Tel Avivo „Maccabi“ ekipos ir liko be bilieto tarp keturių stipriausių.

Tuo metu „Žalgiriui“ trečią vietą iškovoti padėjęs Pangosas apibūdinamas kaip neabejotinai geriausias žaidėjas jį treniravusiam Jasikevičiui.

Jankūnui priskiriamas Lietuvos krepšinio flagmano vardas bei įvardijamas apskritai kaip vienas geriausių Eurolygos žaidėjų, Beardo indėlis per šešerius metus Kaune atnešė labai daug komandai, o „Eurohoops.net“ pabrėžia, jog tai jam leido tapti vienu ryškiausių klubo žaidėjų.

Tuo metu Sabonis modernioje Eurolygoje (po 2000-ųjų) žaidė tik vieną sezoną (2003-2004 m.), tačiau Lietuvos legendos asmenybė vis tiek buvo įtraukta tarp penkių geriausių „Žalgirio“ istorijoje.

„Jam nebuvo sunku žaisti šiame turnyre, kai tiek metų praleido NBA.

Jasikevičius buvo įtrauktas į geriausią visų laikų Tel Avivo „Maccabi“ penketą, kuriame jo pavardė atsidūrė kartu su Tyrese'u Rice'u, Anthony Parkeriu, Maceo Bastonu ir Nikola Vujčičiumi.

Eurolygos legenda su žydų klubu dusyk kovojo Eurolygos finalo ketverte ir abu iš jų buvo vainikuoti turnyro čempiono titulais.

„Jasikevičius lengvai galėjo būti tarp geriausiųjų „Barcelonos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ penketo, tačiau į Izraelio ekipos penketuką buvo išrinktas dėl dviejų paeiliui iškovotų titulų. Jis – vienintelis krepšininkas, kuris modernioje Eurolygoje iškovojo keturis trofėjus, iš kurių trys buvo laimėti trejus metus iš eilės (2003, 2004, 2005 m.). Kartu su Vujčičiumi ir Parkeriu jie sudarė nuostabią komandą“, – atsiliepiama apie Šarą.

Macijauskas pateko tarp geriausių Vitorijos „Baskonia“ (prieš tai besivadinusios „Tau Ceramica“) komandoje. Likę keturi – Pablo Prigioni, Andresas Nocioni, Luisas Scola ir Tiago Splitteris.

„Neįtikėtinas metikas, tikras varžovų gynybos budelis ir neabejotinai vienas svarbiausių „Baskonia“ žaidėjų pirmąjį kartą komandai dalyvaujant finalo ketverte, – prisimenami 2005-ųjų įvykiai. – Pusfinalyje spindėdamas jis CSKA atseikėjo 23 taškus, o po sezono patraukė į NBA.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių