Įžaidėjo poziciją „Šiaulių“ klube užims JAV krepšininkas

Šiaulių "Šiaulių" vyrų krepšinio komanda surado pagrindinį įžaidėją - pasirašyta neskelbiamos sumos sutartis vienam sezonui su amerikiečiu 21 metų 183 cm ūgio Mike'u Scottu.

Pasak klubo svetainės internete, iš Los Andželo kilęs M. Scottas šį pavasarį baigė Idaho universitetą. Du brolius ir seserį turintis gynėjas du pastaruosius sezonus žaidė šio universiteto "Vandals" ekipoje.

2014-2015 metų sezone M. Scottas buvo ekipos lyderis. Starto penkete įsitvirtinęs įžaidėjas buvo išrinktas ir komandos kapitonu. Jis šį sezoną NCAA čempionate sužaidė 30 rungtynių, per kurias aikštėje praleisdavo po 30 min.: pelnydavo po 14 taškų, atlikdavo 5,3 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo 3,2 bei perimdavo 1,3 kamuolio.

"Vandals" lyderis buvo ypač vertinamas už komandiškumą. Šį sezoną M.Scottas buvo išrinktas labiausiai nesavanaudišku NCAA krepšininku.

Amerikietis per du sezonus sugebėjo įsirašyti į Idaho universiteto istoriją. 64 rungtynes sužaidęs gynėjas atliko 235 rezultatyvius perdavimus (vid. po 3,7) ir užėmė 11 vietą visų laikų geriausiųjų sąraše.

Pastarąjį sezoną 160 perdavimų atlikęs M. Scottas pagal šį rodiklį geriausiųjų Idaho universiteto sąraše buvo penktas.

"Kviestis į komandą Europoje nežaidusius krepšininkus yra rizikinga, bet mes esame priversti dairytis už Atlanto. Mike'as yra tikrai aštrus gynėjas, bet jo negalima laikyti tipišku amerikiečiu. Ne veltui jis sulaukė įvertinimo už nesavanaudiškumą - jis žaidžia labiau europietišką krepšinį. Todėl tikimės, kad jam bus lengviau perprasti europietiško žaidimo subtilybes", - pranešime cituojamas vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių