J. Bertomeu: Eurolygos augimo rezervai – neišsemti

"Esame stiprūs kaip niekada iki šiol", – pareiškė Eurolygos prezidentas Jordis Bertomeu. Elitinis vyrų krepšinio turnyras, kuriame dalyvaus ir Kauno "Žalgiris", prasidės ketvirtadienį.

Kaune viešės "Baskonia"

Pirmiausia Maskvoje susitiks CSKA ir "Barcelona", Atėnuose – "Panathinaikos" ir Tel Avivo "Maccabi", Miunchene – "Bayern" ir Stambulo "Anadolu Efes", Madride – "Real" ir Stambulo "Darussafaka".

Penktadienį Kaune žais "Žalgiris" ir Vitorijos "Baskonia", Podgoricoje – "Budučnost" ir Milano "AX Armani Olimpia", Maskvoje – "Chimki" ir Pirėjo "Olympiakos", o Stambule – "Fenerbahce" ir Las Palmaso "Gran Canaria".

Reguliarusis sezonas baigsis 2019-ųjų pavasarį, atkrintamosios varžybos – balandžio 30-ąją.

Finalo ketverto turnyras numatytas gegužės 17–19 d. Vitorijoje (Ispanija).

Eurolygos čempiono titulą gins "Real" krepšininkai, šiemet per lemiamą mačą Serbijos sostinėje Belgrade 85:80 palaužę "Fenerbahce" ekipą.

Perspektyva – optimistinė

"Mūsų biudžetas bus rekordinis – maždaug 60 mln. eurų, todėl galėsime daugiau resursų skirti klubams. Kita vertus, daugiau investuosime ir į pačią lygą, o jos perspektyva – optimistinė: ne vien finansiniu, bet ir visaverčio augimo požiūriais", – teigė J.Bertomeu, susitikęs su Ispanijos sporto žurnalistais.

Tikimasi, kad ateinantį sezoną dar ūgtelės rungtynių lankomumas, nes dauguma klubų turi didelių rinkodaros rezervų.

2017–2018 m. Eurolygos varžybas stebėjo vidutiniškai 8 864 sirgaliai – 4,3 proc. daugiau nei 2016–2017 m. Gausiausiai lankomos buvo "Žalgirio" rungtynės Kaune – vid. 13 567 žiūrovai, arba net 18,82 proc. daugiau nei ankstesnį sezoną.

"Augimą lėmė bendras darbas – puiki "Žalgirio" klubo vadyba ir pačios komandos rezultatai, gerai apgalvota bilietų pardavimo sistema", – pabrėžė Eurolygos ekspertai.

15,1 proc. išaugo "Panathinaikos" rungtynių lankomumas, 3,1 proc. – "Fenerbahce" sirgalių auditorija. Kukliausi rezultatai – Maskvos srities "Chimki" (vid. 5 975 žiūrovai), "Barcelona" (vid. 5 264) ir "Anadolu Efes" (vid. 3 920).

Plėtra – netrukus

Eurolygos vadovas patvirtino, kad pradedant 2019–2020 m. sezonu turnyre dalyvaus ne 16, bet 18 komandų. Vienas naujokų – greičiausiai Vilerbano ASVEL, šiam klubui vadovauja Prancūzijos krepšinio legenda Tony Parkeris. Kita ekipa bus iš Vokietijos.

"Manau, kad ir 18 komandų – ne galutinė riba. Europos krepšinis sparčiai vystosi, todėl tikiuosi, kad anksčiau ar vėliau ši sporto šaka progresuos ir kitose rinkose, tokiose kaip Didžioji Britanija. Įdėmiai stebime padėtį Europos taurės turnyre, kuriame rungtyniauja potencialūs kandidatai į Eurolygą", – svarstė J.Bertomeu.

Jo nuomone, reguliariųjų varžybų formatas (visos komandos – vienoje grupėje, mačai – dviem ratais, namuose ir svečiuose) pasiteisino su kaupu, tad kol kas neketinama jo keisti.

"Pirmą sezoną norėjome pamatyti, kokie bus naujo formato rezultatai, antrą – įsitikinti, ar tie rezultatai – neatsitiktiniai. Paaiškėjo, kad naujoji sistema prigijo, ją palankiai įvertino sirgaliai, – kalbėjo J.Bertomeu. – Girdžiu ir nuogąstavimų – esą plečiantis Eurolygai kyla grėsmių nacionaliniams čempionatams, klubai priversti dirbti gerokai intensyviau, bet ne visi turi reikiamų galimybių ir rezervų. Tačiau patys klubai sutiko, kad, tarkime, ketverios rungtynės per septynias dienas – nieko ekstremalaus, tiesiog – šiuolaikinė tendencija, kai mažiau treniruočių ir daugiau mačų. Dirbantieji strategiškai įvertina visus galimus iššūkius – ne vien artimiausio sezono."

Jauniai – "Žalgirio" arenoje

Eurolygos sprendimu, vienas jaunių (iki 18 metų) krepšinio atrankos turnyrų vėl vyks Kaune.

2019-ųjų vasario 8–10 d. "Žalgirio" arenoje rungtyniaus Maskvos CSKA, Paryžiaus CFBB, Vilniaus "Ryto", Kopenhagos DBA, Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", Romos "Stellaazurra", L'Hospitaleto "Torrons Vicens" ir jaunųjų Kauno žalgiriečių komandos.

Kiti atrankos turnyrai numatyti 2018 m. gruodžio 28–30 d. Valensijoje, 2019 m. sausio 25–27 d. Miunchene ir vasario 22–24 d. Belgrade.

17-ą kartą rengiamų Eurolygos jaunių varžybų lemiamos kovos vyks kitąmet gegužę Vitorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių