J. Valančiūnas į rinktinę neatvyks dėl „Raptors“ treniruočių

Dainius Adomaitis skelbdamas 15 Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą nepanoro atskleisti, kodėl tarp šių krepšininkų nėra NBA rungtyniaujančių Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio. Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas pats pasisakė, kokios priežastys jam užkirto kelią atvykimui į stovyklą.

„Raptors“ treniruočių stovyklą oficialiai prasideda rugsėjo 25-ąją dieną, tačiau klubas krepšininkų paprašė susirinkti 10 dienų anksčiau, kad taip galėtų geriau pasiruošti sezonui.

„Oficiali versija yra tokia, kad Toronto „Raptors“ susidėliojo planą šiek tiek padirbėti prieš. Vis tiek yra naujas treneris, nauja sistema, nauji lyderiai. Netekome vieno lyderio, o atėjo kitas. Prieš treniruočių stovyklą norime apsišlifuoti, kad vienas kitą geriau žinotume, o treniruočių stovykloje jau galėtume dirbti žinodami kryptis“, – žurnalistams pasakojo J. Valančiūnas.

Jei neskaičiuotume dviejų FIBA langų lapkritį ir vasarį, kuomet NBA žaidėjai žaisti rinktinėse ir taip negali, tai bus pirmasis kartas, kuomet J. Valančiūnas nerungtyniaus rinktinėje ir kvietimo jau atsisakė.

Apie nacionalinę ekipą ir „Raptors“ reikalus Jonas mintimis su žurnalistais dalijosi ką tik pristatęs savo vardo paramos fondą.

– Ko „Raptors“ treneris prašo prieš treniruočių stovyklos pradžią, kokios nurodytos gairės?

– Didžiausias prašymas yra atvažiuoti pasiruošus darbui. Kalbu apie fizinę formą, kondiciją, svorį, kad neatvažiuotum ir neįkristum lyg meškinas į vagoną bei ramus sėdėtum.

– Kada prašo būti Toronte?

– Rugsėjo 15 dieną.

– Į Kroatijos rinktinę yra kviečiami 4 NBA žaidėjai. Ar čia situacija skiriasi dėl „Raptors“ reikalų?

– Pas mus komandoje nėra nė vieno kroato (šypsosi). Negaliu atsakyti apie kitas komandas, bet žinau, kas mano komandoje darosi.

– NBA ir FIBA situacija yra visiškai skirtinga, o kaip jūs žiūrite į FIBA ir Eurolygos karą?

– Apie tą karą jau daug buvo kalbų. Jeigu būtų mano valia, tai tų langų nebūtų. Būtų rinktinė tokia, kurioje aš pradėjau žaisti. Normali rinktinė – vasarą vykstantis pasiruošimas ir tuomet čempionatas. Aš taip pripratęs. Čia pirmas mano FIBA langas, tai atvažiuoji, per savaitę, kiek spėji, pasiruoši, ir žaidi. Jeigu būtų mano valia, būtų normali rinktinė, bet kartais nieko negali pakeisti. Kita vasara jau bus rami. Tikiu, kad pateksime į pasaulio čempionatą ir grįš normali vasara.

– Vasara šįkart buvo laisvesnė, bet turbūt geriau būtų tradicinis variantas?

– Tikrai tradicinis būtų geriau. Buvo savaitė, visi atvažiavome, mes žinome, kaip visi žaidžiame, žinome vienas kitą, bet savaitės susižaidimui neužtenka. Nebuvome pačiame pike, ką galėtume pasiekti. Labai sunku buvo įsivažiuoti.

– Toronto komandoje netrūksta pokyčių. Kaip vertinate garsiuosius „Raptors“ mainus?

– Žinote, kaip vertinu… Niekaip. Tai yra krepšinis, tai yra verslas, juolab, už Atlanto. Ten niekada nežinai, gal dabar, kol kalbame, yra padėti dokumentai ir aš keliauju į Detroitą ar dar kažkur. Niekada nežinosi. DeMaras tikrai buvo geras, lojalus žaidėjas. Bet manau, kad negali pykti.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių