J. Valančiūnas įsivėlė į konfliktą su varžovu

Jonas Valančiūnas surinko aštuntą dvigubą dublį šį mėnesį ir jo atstovaujama Toronto „Raptors“ (33-15) įsirašė eilinę pergalę prieš Los Andželo „Lakers“ (19-30). Kanados klubas namie 123:111 (28:21, 31:28, 32:28, 32:34) pranoko varžovus iš Kalifornijos ir juos įveikė jau septintą kartą iš eilės.

JV aikštėje praleido 24 minutes ir per jas pelnė 13 taškų (5/8 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai), atkovojo 10 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo 2 kartus ir 3 sykius prasižengė. Tai – 15-asis jo šio sezono dvigubas dublis, o daugiau nei pusę jų aukštaūgis surinko šį mėnesį.

Besibaigiant antram kėliniui Valančiūnas įsivėlė į konfliktą su Juliusiu Randle’u. Iš pradžių „Lakers“ puolėjas besiverždamas link krepšio alkūne pataikė lietuviui į nosį, o kitoje atakoje „Raptors“ aukštaūgis revanšavosi varžovui jį nustumdamas ant parketo.

Nuo rimtesnio konflikto krepšininkus apsaugojo abiejų komandų žaidėjai ir teisėjai. Randle’as ir Valančiūnas buvo nubausti techninėmis pražangomis.

Šis laimėjimas lėmė, kad „Raptors“ treneris Dwane’as Casey pirmą kartą klubo istorijoje vadovaus komandai NBA žvaigždžių šventėje. Toronto klubas užsitikrino mažiausiai antrą vietą konferencijoje iki vasario 4-osios, o tai ir lėmė Casey patekimą, kadangi pirmaujančios Bostono „Celtics“ strategas Bradas Stevensas šiame renginyje buvo pernai ir šiemet nebegali dalyvauti.

Po dvikovos rūbinėje Casey krepšininkų buvo aplietas vandeniu.

„Svarbiausia atkreipti dėmesį į mūsų programą ir parodyti, ką mes čia darome“, – pasiekimu džiaugėsi Casey.

Iki tol joks „Raptors“ treneris nebuvo pelnęs tokios garbės. Casey žvaigždžių renginyje dalyvaus su dviem savo komandos krepšininkais – DeMaru DeRozanu bei Kyle’u Lowry.

„Dėl to mes kovėmės kelis paskutinius metus, – sakė DeRozanas. – Norėjosi, kad mūsų trenerių štabas patektų į šį renginį ir dirbtų per visų žvaigždžių rungtynes.“

DeRozanas visgi atstovaus Stepheno Curry komandai, todėl bus priešingoje barikadų pusėje.

„Norėčiau, kad jis vadovautų mums, tačiau dabar tikrai jam prikalbėsiu visokio šlamšto“, – juokėsi DeRozanas.

„Raptors“ namie iškovojo 18-ąją pergalę per 22 rungtynes ir tai yra antras geriausias rezultatas NBA po San Antonijaus „Spurs“ (20-4). Toronto klube šį kartą blykstelėjo rezultatyviausias karjeros rungtynes (25 taškai) sužaidęs Fredas VanFleetas.

„Raptors“: Fredas VanFleetas 25, DeMaras DeRozanas 19, Kyle’as Lowry 14 (11 atk. kam.), C.J. Milesas ir Jonas Valančiūnas (10 atk. kam.) po 13, Serge’as Ibaka 11, Delonas Wrightas 10.

„Lakers“: Juliusas Randle’as (10 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Jordanas Clarksonas po 17, Kentaviousas Caldwellas-Pope’as 16, Larry Nance’as 15, Brandonas Ingramas 14, Alexas Caruso 11.


Šiame straipsnyje: Jonas ValančiūnasNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių