J. Valančiūnas: jeigu K. Lowry ir toliau taip žais, tuomet laimėsime

Toronto „Raptors“ antroje mačo dalyje su Milvokio „Bucks“ kelis kartus buvo susikrovusi solidžią persvarą, tačiau jos išlaikyti nesugebėjo. Nugalėtojas sprendėsi per paskutines 10 sekundžių, todėl Jonas Valančiūnas mano, kad ekipa turi padaryti išvadas ir kitą kartą tokios situacijos išvengti.

„Raptors“ trečiajame kėlinyje pirmavo 13 taškų pranašumu, tačiau prieš lemiamą ketvirtį iš persvaros beliko 1 taškas. Ketvirtajame kėlinyje jų pranašumas pasiekė 12 taškų ribą, bet „Bucks“ ir vėl atsitiesė – 100:100.

„Mes pirmavome 13 taškų skirtumu, tačiau jie mus pavijo. Turime išsiaiškinti, kaip tą persvarą išlaikyti ir susikrauti dar didesnį pranašumą,  – po pergalingų rungtynių 106:100 teigė JV. – Nežinau, kas įvyko, galbūt mes atsipalaidavome. Reikia keletą dalykų pataisyti.

Turime išlikti tokie susikaupę, kokie buvome šiandien. Rungtynėse buvo pakilimų ir nuosmukių, bet mes visada buvome susikoncentravę. Mūsų užduotis – išlaikyti savo susikaupimą ir energiją. Tai bus labai svarbu.“

Lemiamu metu „Raptors“ patempė lyderiai. DeMaras DeRozanas dvitaškiu komandą išvedė į priekį, o svarbiausią rungtynių metimą pataikė Kyle’as Lowry. Likus 9 sekundėms įžaidėjas buvo taiklus iš vidutinio nuotolio, o jo šūvis pakėlė visą „Raptors“ areną.

„Šiandien K. Lowry žaidė puikiai. Jeigu jis kiekviename mače rungtyniaus taip pat susikaupęs ir su tokia pačia energija, tuomet mes laimėsime“, – konstatavo J. Valančiūnas.

Pirmajame mače K. Lowry atrodė tragiškai – per 34 minutes įmetė vos 4 taškus (2/11 metimai), o „Raptors“ suklupo. Šįkart jis pelnė 22 taškus ir buvo naudingiausias savo komandos žaidėjas.

„Jau esu matęs ne vieną jo duobę, todėl galiu pasakyti, kad Kyle‘as visada sugeba atsitiesti, – teigė „Raptors“ treneris Dwane’as Casey. – Toks jis yra – kovotojas. Tiesiog žinojau, kad dėl nesėkmingo pasirodymo pirmajame mače jis atsigriebs šiandien.“

Po pirmųjų 2 serijos mačų rezultatas tapo lygus 1-1, o kitos dvejos serijos rungtynės vyks Milvokyje.

Toronto komandos viena pagrindinių užduočių šioje serijoje – pristabdyti „Bucks“ variklį Giannį Antetokounmpo. Antrose rungtynėse puolėjas pelnė 24 taškus (8/21 dvit.) ir atkovojo 15 kamuolių. JV neslepia – prie graiko gynybos turi prisidėti visi.

„Svarbiausiu rungtynių metu Antetokounmpo puikiai sužaidė. Mes visi prieš jį ginamės. Pagrindinis uždavinys buvo jį sustabdyti greitajame puolime. Atrodo, kad mes tai padarėme“, – apie Antetokounmpo stabdymą kalbėjo J. Valančiūnas.

J. Valančiūno komentaras apie rungtynes:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių