J. Valančiūnui nedelsiant atlikta operacija

  • Teksto dydis:

Jonui Valančiūnui dėl išnirusio kairės rankos nykščio nedelsiant Kalifornijoje buvo atlikta operacija. Dėl jos krepšininkas bent keturias savaitės nešios rankos įtvarą.

Lietuvio grįžimo ant parketo data lieka nenustatyta. Po keturių savaičių, kai centrui turėtų būti nuimta longetė, bus atliekami pakartotiniai tyrimai ir nustatytas tolimesnis gydymo planas. Tuomet turėtų paaiškėti, kiek laiko Valančiūnas dar negalės rungtyniauti.

Valančiūnas traumą patyrė rungtynėse su „Golden State Warriors“.  Krepšininkui iš Lietuvos antrajame kėlinyje po kontakto su Draymondu Greenu išniro kairės rankos nykštys.

Kovojant vienas prieš vieną su Greenu, „Warriors“ puolėjas bandė išmušti kamuolį iš lietuvio rankų, tačiau pataikė į nykštį, o po šio skausmingo epizodo JV iškart susiėmė už piršto ir krito ant parketo. Šiame epizode teisėjai Greeno pražangos neįžvelgė.

„Warriors“ dar norėjo tęsti rungtynes, tačiau Valančiūnas teisėjo paprašė sustabdyti laiką ir iškart rėkdamas iš skausmo patraukė prie atsarginių žaidėjų suolelio.

Lietuvis į aikštę nebegrįžo. Valančiūnas per 8 minutes pelnė 6 taškus (3/4 dvit.) ir atkovojo 7 kamuolius.

26-erių metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas šį sezoną vidutiniškai per 19 minučių pelno po 13 taškų, atkovoja po 7,2 kamuolio ir atlieka po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Raptors“ jau dėjo pirmąjį žingsnį po Jono Valančiūno traumos. Skelbiama, kad Toronto klubas pasikvietė savo dukterinės G lygos komandos aukštaūgį Chrisą Boucherį, kuris yra sudaręs sutartį su galimybe žaisti tiek „Raptors“ ekipoje NBA, tiek ir dublerių gretose.

25-erių metų 208 cm ūgio krepšininkas šį sezoną „Raptors“ gretose sužaidė trejas rungtynes, per kurias pelnydavo po 4,3 taško ir atkovodavo po 2,3 kamuolio.

Tuo metu G lygoje atleto rodikliai siekia 29,6 taško, 11,6 atkovoto kamuolio ir 4,6 blokuoto metimo.

Praėjusiame mače Boucheris „Raptors 905“ ekipai rungtynėse pelnė 47 taškus, blokavo 9 metimus ir atkovojo 8 kamuolius.

Krepšininkas prie komandos prisijungs jau rungtynėse su Portlando „Trail Blazers“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mauz

Mauz portretas
Tai nejaugi cia JV karjeros pabaiga NBA?

Driežas

Driežas portretas
Ponai kokia kalba rašote? Nuo kada krepšinio aikštelėje yra parketas? Ką reiškia tas skausmingas epizodas, kiek laiko jis tęsėsi ir kiek jų galiausiai buvo? Kaip galima dėti žingsnį? Dėti galima tik... ant tokio straipsnio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių