Jaunieji žalgiriečiai įveikė „Vilko taką“

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandos žaidėjai patyrė rimtą jėgų ir fizinės ištvermės išbandymą dar net neprasidėjus naujajam Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonui. Ne pirmus metus su Lietuvos kariuomene bendradarbiaujantis Kauno „Žalgirio“ klubas dar labiau sustiprino draugystę į kariškų pratybų plotus deleguodamas dublerių ekipos krepšininkus.

Tomo Masiulio auklėtiniai nuvyko į Lietuvos kariuomenės Algirdo batalioną esantį Ruklos miestelyje ir išbandė kliūčių ruožą pavadintą „Vilko taku“.

Komandos nariai, susiskirstę poromis, turėjo įveikti ilgą sunkių kliūčių ruožą, kuris pareikalavo tiek sumanumo, tiek puikaus komandinio darbo. Nepaisant visų sunkumų, jaunoji komanda džiaugėsi patirtais įspūdžiais ir įgauta nauja patirtimi.

„Vaikinai tikrai mane nustebino iš gerosios pusės, –  po savo auklėtinių įveikto išbandymo kalbėjo „Žalgirio“ jaunimo komandos vyriausias treneris T.Masiulis. – Jie parodė charakterį, vienas kitam padėjo. Ačiū Lietuvos kariuomenei už kvietimą bei leidimą sudalyvauti „Vilko take“. Jaunimas savo akimis pamatė, kad kario tarnyba tikrai nėra lengva. Iš tikrųjų, pamatęs trasą turėjau abejonių, ar visi išdrįs ją praeiti. Tačiau visi kovėsi už vieną.“

Įveikę „Vilko trasą“ jaunieji žalgiriečiai buvo linksmai nusiteikę, tačiau akivaizdu – atidavę neįtikėtinai daug jėgų.

„Buvo smagu išbandyti tokį dalyką, – teigė Ignas Sargiūnas. – Čia reikėjo daug komandinio darbo, manau, dabar aikštelėje susikalbėsime dar geriau.“

Kitas „Žalgirio“ dublerių išbandymas laukia jau nebe miške, o krepšinio aikštelėje. Spalio 5-ąją dieną Jonavoje NKL atidarymo rungtynėse kauniečiai susitiks su „BC Jonava“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių