JAV žiniasklaida: D. Motiejūnas ir toliau žais „Rockets“ komandoje

Donatas Motiejūnas ir Terrence'as Jonesas iš Hjustono „Rockets“ klubo turėtų sulaukti pasiūlymo pratęsti kontraktus ir 2015-2016 m. NBA sezonui, skelbia amerikiečių žiniasklaida. Pranešama, kad gerų žinių iš klubo abu sunkieji krašto puolėjai turėtų sulaukti iki spalio 31 d.

„Tai iššūkis žaidėjams. Jie turi pasinaudoti galimybe ir išsikovoti vietą aikštėje – tai tarsi tikros varžybos, – pareiškė vyriausiasis „Rockets“ treneris Kevinas McHallas. – Komandai reikia vaikinų, kurie galėtų sėkmingai gintis ir kovotų dėl atšokusių kamuolių. Pernai mes turėjome du bene geriausius lygoje kovotojus po lenta – Ašiką ir Howardą, tačiau bendrame kontekste tarp visų komandų vis tiek buvome tik 20-ti. Ką tai sako apie kitus vyrukus? Nedaug.“

206 cm ūgio 22-ejų metų Jonesas, kaip ir 24-erių metų Motiejūnas, „Rockets“ komandoje žaidžia nuo 2012-2013 m. sezono. Jeigu kontraktai iš tikrųjų būtų pratęsti, Motiejūnas per 2015-2016 m. uždirbtų beveik 2,3 mln JAV dolerių, o Jonesas – beveik 2,5 mln. Šiame sezone lietuvio alga sieks 1,48 mln. dolerių.

Praėjusiame čempionate Jonesas sužaidė 82 rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 26,5 min, pelnydavo po 11,8 taško ir atkovodavo po 6,9 atšokusio kamuolio.

Motiejūno statistiniai rodikliai buvo kuklesni. Jis sužaidė 62 rungtynes, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 14,9 min, pelnydavo po 5,5 taško ir atkovodavo po 3,6 kamuolio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių