K. Maksvytis: K. Maksvytis žaidžia su likučiais ir yra blogas treneris

Dažnai giriami Klaipėdos „Neptūno“ fanai pratrūko po Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio, kuomet uostamiesčio komanda namuose sensacingai 77:85 pralaimėjo Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkams.

Sirgaliai dar nepasibaigus mačui pradėjo skirstytis, o likę koneveikė ekipos krepšininkus. Dažnas sirgalius nesibodėjo savo nuomonės reikšti ir riebiais keiksmažodžiais.

„Atsiprašau fanų. Turiu prisiimti atsakomybę. Nepavyko nuteikti komandos. Rungtynių eigoje atsirado baimė, kad galime pralaimėti namie. Kažkur rizikavome, praleidome daug taškų. Kaip man bebūtų gėda, nemanau, kad tikri komandos fanai turėtų šaukti „gėda“ ir palikti areną nesibaigus mačui. Išeina, kad K. Maksvytis žaidžia su likučiais ir yra blogas treneris. Kiti žaidžia susirinkę geriausius“, – apie komandos gretų praretėjimą kalbėjo K. Maksvytis.

Klaipėdiečiams koją pakišo iki šiol lengvai iškovotos visos trys pergalės tarpusavio mačuose, kuriuos  „Neptūnas“ vidutiniškai laimėdavo net 26 taškų persvara. Dar šeštadienį Alytuje klaipėdiečiai „Dzūkiją“ nugalėjo 81:63.

„Per daug atsipalaidavome. Lengvai laimėjome šeštadienį mačą Alytuje, o dabar jie pakeitė savo taktiką. Nenuteikėme savo žaidėjų kautis 40 minučių“, – apgailestavo Klaipėdos komandos treneris.

Šįvakar varžovų gynybos gniaužtuose strigęs Renaldas Seibutis pelnė 8 taškus, tačiau K. Maksvytis užstojo savo auklėtinį. Legionieriai Jerry Johnsonas ir Brandonas Fieldsas taip pat neblizgėjo ir pelnė po 5 taškus.

„Man neapsiverčia liežuvis kaltinti Renaldo, kai jis pusę sezono traukia mus. Perdegėme, nebeesame tokie stiprūs, kokie buvome sezono pradžioje. Bet vis tiek namie turime nugalėti „Dzūkiją“. Nenoriu skirti atskirų žaidėjų, esame komanda. Dabar sukasi daug minčių. Mes tikrai nežaidžiame gerai ir tai netenkina nei manęs, nei žaidėjų, nei komandos vadovų“, – kategoriškas buvo K. Maksvytis.

„Dzūkijos“ vyriausiasis treneris Alaras Varrakas nereiškė didelių emocijų ir tiesiog kukliai pasidžiaugė pergale. Tai pirma tokia pergalė Alytaus komandai, kuri pateko tarp keturių stipriausių ekipų.

„Su „Neptūnu“ žaidėme prieš kelias dienas ir jie mus sutriuškino. Praėjo dvi dienos ir buvo visiškai kitokios rungtynės. 39 minutes vyko labai atkakli kova. Mes žinojome „Neptūno“ stiprybes, jie – metikų komanda. Svarbiausia buvo nusiteikimas. Neleidome jiems mesti lengvų metimų ir kontroliavome žaidimo eigą. Alytuje jie mus nužudė tolimais metimais“, – apie rungtynes komentavo estas.

Mačo pabaigoje „Dzūkiją“ ant pečių ištraukė komandos naujokas Parrishas Petty. Pasak trenerio, toks amerikiečio žaidimas jo nestebina, nes jo galimybes jis žino jau seniai.

„Aš žinau jį iš anksčiau. Mes domėjomės juo, kai treniravau Talino „Kalev/Cramo“ komandą. Dabar, po traumos, jis buvo pigesnis ir Alytaus klubas galėjo jį įsigyti. Jis žaidžia protingai, gali pagyvinti žaidimą, gerai ginasi“, – apie P. Petty kalbėjo treneris.

Šeštadienį pusfinalyje dzūkai kausis su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ poros laimėtoju. Nors vilniečiai yra ryškūs poros favoritai, tačiau treneris nebuvo užtikrintas ir nekalbėjo, kad reikia ruoštis dvikovai su sostinės komanda.

„Pirmiausia turime sužinoti, su kuo žaisime. Žinome, kad „Lietuvos rytas“ yra favoritas. Jeigu žaisime kaip šiandien – turėsime šansą, bet jeigu žaisime kaip savaitgalį – pralaimėsime“, – savo kalbą baigė A. Varrakas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas Petkevičius

Sigitas Petkevičius portretas
Treneris labai garbingai prisiima tą pralaimėjimą, bet keikti, peikti nereikia. Na įvyko nepasisekimas ir reikia užmiršti. Todėl Neptūnui dabar reikia nusipuryti tuos dzūkiškus dribsnius ir psihologiškai, morališkai, fiziškai stiprinti komandos branduolį. Užmirškim kas buvo ir pirmyn į PERGALES.

Skaidrius

Skaidrius portretas
pone Maskvyti, o ko bėgai iš Lietkabelio? II vieta Lietuvoje, sukomplektuota komanda. Puikios perspektyvos. Išisvedei į Neptūna savo krepšininkus, tai nenorėk kad Vilnius nugvelbtų. Ar negalėjai apsižiūrėti, kas tuo laiku buvo svarbiausia: kokia Neptūno finansinė padėtis? Apsižioplinai. Juk ir komandos krepšininkai ne vien į Vinių bėgo dėl algų.

Siaip

Siaip portretas
Likuciais.... na, grubiai jis cia apie savo komanda... Kazy, moli, tu, jeigu jau turi tik likucius, tai ruosk jaunima, leisk jam daugiau zaisti...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių