K. Maksvytis: „Neptūnas“ turi realius šansus patekti į atkrintamąsias varžybas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubas pasiruošęs stoti į lemiamą Čempionų lygos reguliaraus sezono dvikovą.

Bilieto į atkrintamąsias varžybas besivaikanti uostamiesčio ekipa ne tik privalo namuose nugalėti Bairoito „Medi“ krepšininkus, bet ir tikėtis Strasbūro SIG komandos pergalės Ostendėje.

„Nemanau, kad tai yra tik teorinis variantas, mes turime realius šansas patekti į atkrintamąsias, - tinklalapiui bcneptunas.lt sakė treneris Kazys Maksvytis. - Svarbiausia turime atlikti savo darbą, laimėti rungtynes namuose, o tuomet reikės tikėtis, kad kitame mače irgi viskas išsispręs gerai. Strasbūro komandai irgi reikia reikalinga pergalė, jei ji nori patekti į kitą etapą, o tai gali mums pagelbėti“.

SIG komandai reiks pranokti netikėtumu tapusią „Filou Oostende“, kurį sezoną pradėjo laimėdama vos kartą per pirmuosius šešis mačus, tačiau tuomet sekė net šešių pergalių iš eilės serija. Belgijos komanda dabar situaciją laiko savo rankose bei gali spėti į jau beveik nuvažiavusį atkrintamųjų varžybų traukinį.

„Ostendės komanda daug ką nustebino, tačiau, manau, Strasbūro ekipa yra pajėgesnė. Žinoma, viskas sprendžiasi iš vienų rungtynių, tad sunku kažką nuspėti. Mums belieka padaryti savo darbą“, - sakė K. Maksvytis.

„Neptūno“ kelyje trečiadienį - „Medi“ krepšininkai iš Vokietijos, ypatingai skaudžiai kirtę klaipėdiečiams pirmajame rate. Lapkričio pabaigoje uostamiesčio ekipa Bairoite pralaimėjo 78:102. Tiesa, stipriai Čempionų lygos pirmąjį ratą užbaigę „Medi“ krepšininkai ėmė strigti antrajame bei prarado viltis žengti į kitą etapą.

„Turime žaisti taip, lyg tai būtų paskutinės mūsų rungtynės Čempionų lygoje, - prieš artėjantį mačą sakė K. Maksvytis. - Visi pamename, kad šiai Vokietijos komandai patyrėme vieną skaudžiausių sezono pralaimėjimų. Mums reikia turėti ambicijų ir siekti revanšo. Galime sakyti, kad dabar „Medi“ nežaidžia savo geriausio krepšinio, turi ir traumuotų žaidėjų. Gal jiems nepavyko traumuotų krepšininkai tinkamai pakeisti, tačiau mes žiūrime į savo situaciją ir tikimės, kad galėsime tuo pasinaudoti“.

Trečiadienio vakarą ant „Švyturio“ arenos parketo neišbėgs Bairoito ekipos aukštaūgis Hassanas Martinas. Daugybę nemalonumų pirmajame susitikime klaipėdiečiams pridaręs amerikietis patyrė traumą. Vokietijoje mače su „Neptūnu“ H. Martinas pelnė 19 taškų, atkovojo 9 kamuolius bei surinko 31 naudingumo balą. H. Martiną pakeitęs Ericas Mika per tris mačus Čempionų lygoje rinko po 10,3 taško bei atkovojo po 4,7 kamuolio.

Nors „Medi“ neteko antro naudingiausio komandos krepšininko, tačiau K. Maksvytis lengvo mūšio nesitiki.

„Tai vokišką kibų ir atletišką krepšinį žaidžianti komanda, kuri labai priklausoma nuo legionierių. Reikia pasiruošti dvikovos tempui ir jį kontroliuoti. „Medi“ yra agresyvi komanda, neparanki mums, tad privalome nusiteikti fizinei kovai visas 40 minučių. Manau, kad mes tam būsime pasiruošę“, - sakė „Neptūno“ vairininkas.

Lemiamą grupių etapo mūšį klaipėdiečiai pasitinka po nesėkmės vietiniame fronte - Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse uostamiesčio ekipa namuose antrą kartą pripažino Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pranašumą (89:103).

„Šis pralaimėjimas turi pasitarnauti teigiama linkme. Visi sportininkai turi ambicijų, tikiuosi, kad mes jų irgi turime. Manau, kad tai pademonstruosime trečiadienį vakare“, - sakė K. Maksvytis.

„Neptūnas“ mūšį su „Medi“ pasitinka pilnos sudėties - Paulius Dambrauskas pilnu krūviu dalyvavo paskutinėse treniruotėse, tikimasi, kad po dviejų savaičių pertraukos jis pagaliau galės žengti į aikštę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anatolijus

Anatolijus portretas
Sėkmės NEPTŪNUI!

Tokia situacija

Tokia situacija portretas
Kodėl nepristatytas ir dar vienas "Neptūno" šansas? Jei "ostendė" namuose laimi prieš Strazbūrą, kas labai tikėtina, "Neptūnas" į kitą etapą pakliūtų ir tokiu atveju, jei "Promithea" išvykoje pralaimėtų "Virtus", kas taip pat labai tikėtina. Svarbu, kad "Neptūnas" laimėtų savo rungtynes namuose. Bet ir laimėjęs savo rungtynes namuose jis gali nepatekti, jei laimės "Ostende' ir "Promithea".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių