K. Maksvytis prieš dvikovą su „Juventus“: bijau, kad nebūtume išsibalansavę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai intensyviai treniruojasi ir ruošiasi išvykai į Uteną, kur šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse susikaus su pastaruoju metu vis geriau atrodančia kovingąja Utenos „Juventus“ ekipa.

Trečiadienį vykusiose Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Europos taurės turnyro pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Juventus“ krepšininkai Utenoje sužaidė lygiosiomis 77:77 su Avelino „Sidigas Scandone“ (Italija) ekipa.

„Juventus“ – stiprus varžovas. Utenos krepšininkai namuose žaidžia labai gerai. Jų aikštelėje lengva nebūna nė vienam varžovui. Čia buvo nubausta toli gražu ne viena pajėgi ekipa“, – pabrėžė „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Prakalbus apie „Juventus“ komandos stipriąsias puses, „Neptūno“ treneris akcentavo, kad labai gerą sportinę formą demonstruoja aukštaūgis Mindaugas Kupšas.

„Laukia sunki kova po krepšiu. Utenoje jau turėtų debiutuoti aukštaūgis Jameelas McKay, tačiau suprantame, kad po kelių dienų treniruočių jis kalnų nenuvers. Jam dar reikia aklimatizuotis, įeiti į sistemą, perprasti derinius ir panašiai. Reikia daugiau laiko, kad perprasti ir komandos draugus, žinoti kas ką gali“, – akcentavo K. Maksvytis.

Prakalbus apie „Juventus“ klubo legionierių Kenny Gainesą, kuriam trečiadienį rungtynėse su italais plyšo Achilo sausgyslė, Maksvytis sakė: „Turime ir savų bėdų. Mikrotraumas yra patyrę Brandonas Fieldsas ir Renaldas Seibutis. Pastarasis jaučia raumenų skausmus, o Fieldsui atsinaujino kojos trauma. Tikimės, kad iki šeštadienio rungtynių jie spės atsistatyti.“

„Juventus“ komandoje rungtyniauja ir kapitono pareigas atlieka buvęs „Neptūno“ žaidėjas Arvydas Šikšnius.

„Visada žaidėjai prieš savo buvusias komandas rungtyniauja su dviguba energija, tiesiog nori treneriams, buvusiems komandos nariams ir sirgaliams įrodyti, kad gali žaisti daug geriau. Tiesiog užplūsta prisiminimai ir tarsi įgauna antrą kvėpavimą. Tą suprantame ir Šikšniui skirsime didesnį dėmesį“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Jis šiek tiek baiminasi dėl savo komandos žaidimo, kadangi teks žaisti po savaitės pertraukos.

„Mes buvome įpratę rungtyniauti po du kartus per savaitę, o dabar turėjome ilgesnę pertrauką. Bijau, kad nebūtume išsibalansavę. Prieš tai jau buvome pajutę gerą žaidybinį ritmą, o kaip tai dabar atsilieps – pamatysime“, – sakė K. Maksvytis.


Šiame straipsnyje: Kazys MaksvytisNeptūnasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių