K. Porzingis pasiruošęs prisiimti lyderio vaidmenį „Knicks“ klube

Trečiąjį sezoną Mindaugo Kuzminsko atstovaujamoje Niujorko „Knicks“ komandoje pradedantis Kristapas Porzingis verčia naują puslapį. 22-ejų Latvijos superžvaigždė nenori prisiminti dramos ir nesusipratimų kupinų praėjusių metų, kurie baigėsi savavališku atleto išvykimu į gimtinę. 

„Artėjantį sezoną pasitinku šviežia galva. Tai – naujasis sezonas ir nenoriu gilintis, kas vyko praeityje, – pabrėžė K. Porzingis. – Praeitis lieka praeitimi. Nenoriu apie tai daugiau kalbėti. Mintys yra apie artėjantį sezoną ir labai malonu būti čia.“

Tradicinį susitikimą su vadovais po sezono praleidęs K. Porzingis taip išreiškė nepasitenkinimą tuo, kas praėjusį sezoną vyko komandoje. „Knicks“ reguliariajame sezone per 82 rungtynes pasiekė tik 31 pergalę ir ketvirtus metus iš eilės liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Dabar latvio galvoje – visai kitokios mintys. Jis pasidžiaugė permainomis ekipos vadovybėje bei teigė besijaučiantis užtikrintas jos darbu bei vizija.

„Pasitikiu šiais žmonėms ir tikiu, kad jie nori, jog mes augtume, – teigė K. Porzingis. – Jie nori, kad būčiau tokioje aplinkoje, kurioje man sektųsi. Esu laimingas, nes čia vyksta daug naujų dalykų. Nauji žmonės lemia daug pasikeitimų. Kaip ir sakiau, atvykau čia šviežia galva ir laukiu artėjančio sezono.“

„Knicks“ išsiuntus Carmelo Anthony į Oklahomos „Thunder“, pagrindiniu klubo veidu tapo jaunasis Porzingis. Pasak paties krepšininko, jis yra pasirengęs lyderio vaidmeniui bei tuo pačiu viliasi prasibrauti į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. 

„Carmelo buvo puikus mūsų lyderis ir puikus mano mokytojas. Man jis buvo tarsi vyresnis brolis. Esu jam labai dėkingas už buvimą kartu. Nieko prieš neturiu prieš jį. Gerbiu jį ir linkiu jam visko ko geriausio ateityje“, – kalbėjo puolėjas.

K. Porzingis taip pat pridūrė, jog C. Anthony netektis tuo pačiu pateiks ir naujų iššūkių.

„Jis nuo kitų krepšininkų nuimdavo spaudimą. Mes visi tai suprantame. Carmelo visada buvo centrinė mūsų figūra kitoms komandoms. Dabar aš būsiu vienas iš tų, į kurį koncentruosis kitos ekipos“, – pareiškė „Knicks“ vedlys.

Tarpsezoniu metu buvo pasirodę pranešimai apie K. Porzingio nesutarimus su vyriausiuoju treneriu Jeffu Hornaceku, tačiau tokias kalbas sportininkas greitai paneigė.

„Turiu puikų ryšį su Jeffu ir nežinau, iš kur visa tai iškilo“, – atviravo ryškiausia komandos žvaigždė.

„Knicks“ NBA sezoną spalio 20-ąją dieną pradės būtent rungtynėmis su naująja C. Anthony ekipa – „Thunder“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių