K. Porzingis trokšta vilkėti Latvijos rinktinės marškinėlius

  • Teksto dydis:

21-erių metų 221 cm ūgio Niujorko „Knicks“ aukštaūgis iš Latvijos Kristapas Porzingis dar niekada nevilkėjo nacionalinės vyrų krepšinio komandos marškinėlius, tačiau trokšta tai padaryt šią vasarą.

„Taip, be abejo, – į klausimą, ar nori žaisti Europos čempionate, atsakė Porzingis. – Norėčiau padėti savo komandai įveikti pirmąjį etapą bei puikiai praleisti laiką.“

Visgi galutinio Porzingio sprendimo dėl dalyvavimo rinktinėje laukiama kitą savaitę, kuomet jo gimtojoje Liepojoje bus surengta spaudos konferencija.

Latviai Turkijoje grupės varžybose kovos su šeimininkų, Belgijos, Didžiosios Britanijos, Serbijos ir Rusijos rinktinėmis.

„Tai labai įdomi grupė, jeigu sąžiningai – viena sunkesnių. Turkijos ir Serbijos rinktinės yra labai patyrusios, jos žino, kaip laimėti tokius turnyrus. Turime būti pasiruošę nuo pirmosios dienos rodyti geriausią žaidimo lygį“, – kalbėjo Porzingis.

Antrąjį sezoną NBA žaidžiantis priekinės linijos žaidėjas džiaugiasi, kad pastaraisiais metais auga Latvijos krepšinio lygis. Kartu su Porzingiu NBA žaidžia ir puolėjas Davis Bertanis, kuris gina San Antonijaus „Spurs“ garbę.

„Mes turime daug potencialo ir galime surinkti labai konkurencingą komandą. Latvijoje labai išaugo krepšinio lygis ir aš mėgaujuosi būdamas to liudininku. Kai kurie krepšininkai turėjo puikius sezonus, o veteranai taip pat gali turėti daug įtakos žaidimui“, – pasakojo Porzingis.

Šį sezoną Porzingis NBA pirmenybėse vidutiniškai per 32 minutes pelnydavo po 18,1 taško, atkovodavo po 7,2 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 2 metimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių