Kalėdinė misija - padovanoti vaikams apsilankymą Eurolygos rungtynėse

Vieniems apsilankymas mėgstamos komandos krepšinio rungtynėse – kone kasdienybė, kitiems – sunkiai pasiekiama svajonė. Keliautojas ir žurnalistas Dainius Kinderis ėmėsi kilnios misija, kad savo gimtojo krašto vaikams suteiktų galimybę savo akimis pamatyti Kauno „Žalgirio“ krepšininkų kovas Eurolygoje.

Artėjant Kalėdoms D.Kinderis sumanė sukurti nedidelį stebuklą. Sportui ir kelionėms neabejingas vyras keliasdešimčiai Jurbarko ir Pagėgių krašto vaikų nori padovanoti kelionę į gruodžio 19-ąją Kaune vyksiančias Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Bambergo „Brose“ krepšinio klubų.

Iš nedidelio kaimelio tuose kraštuose kilęs D.Kinderis užsibrėžė tikslą į Kauną nuvežti apie tris dešimtis vaikų. Jis vaikams nori ne tik aprodyti vieną geriausių Europoje „Žalgirio“ areną, suteikti galimybę pajusti krepšinio rungtynių atmosferą bei pamatyti aukščiausio lygio žaidimą, bet ir supažindinti su Kauno miesto istorija, aprodyti lankomiausias vietas. Tam reikalui vyras jau kelintą savaitę renka lėšas per sutelktinio finansavimo platformą, kurioje kiekvienas prisideda tiek, kiek nori ir gali.

„Visi mes, būdami vaikai, turėjome svajonių. Tik ne visi turėjome galimybių jas įgyvendinti. O juk vaikystėje taip svarbu pasisemti įkvėpimo, gyventi įspūdžiais, rasti sau gyvenimo tikslus, ir, matant geriausius pavyzdžius, jų siekti. Tad mano noras - padėti gabiems ir tobulėti norintiems, bet dėl sunkios padėties šeimose negalintiems turiningai leisti laisvalaikio vaikams. Tikiu, kad atsiras ne vienas geranoriškas žmogus, prisidėsiantis prie šio tikslo“, - mūsų portalui sakė D.Kinderis.

Beje, išvyka vaikams taps tikru siurprizu, nes iki paskutinės minutės jie nežinos, kur vyksta. Kelionė, su autobuso nuoma, maitinimu, bilietais į rungtynes, „Žalgirio“ suvenyrais ir t.t. kainuotų apie 1,3 tūkst. eurų. Šiai dienai 17 geradarių jau paaukojo apie trečdalį sumos, tačiau pinigų dar trūksta. Organizatorius dėkingas profesionaliai gidei, atsisakiusiai honoraro ir sutikusiai surengti išsamią ekskursiją po Kauną nemokamai.

„Kodėl tai darau? Esu kilęs iš Žukų kaimo, esančio kryžkelėje tarp Pagėgių savivaldybės ir Jurbarko rajono, todėl puikiai žinau ten gyvenančių kai kurių vaikų kasdienybę. Aš buvau užsispyręs ir siekiau tikslo - mes kaime niekada neturėjome sporto salės, todėl iki vėlyvo rudens, o paskui jau nuo pat ankstyvo pavasario šaldžiau plaučius atviroje krepšinio aikštelėje. Man pasisekė - tėtis mane nusiveždavo į krepšinio varžybas Šilutėje, kurių atmosfera užburdavo, visa aplinka įkvėpdavo ir aš norėjau siekti daugiau, kad galėčiau pamatyti dar daugiau, tad savo kailiu žinau, kaip tai svarbu, kai esi vaikas“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak D.Kinderio, visą išsamią informaciją apie akcijos eigą galima rasti šiuo adresu: https://startuokim.lt/projects/pagegiu-ir-jurbarko-krasto-vaiku-kelione-i-eurolygos-rungtynes-zalgirio-arenoje/

„Vienas nedidelis rėmimas - vienas labai laimingas vaikas „Žalgirio“ arenoje! Jei pavyktų surinkti daugiau lėšų nei numatyta, į kelionę galės išvykti daugiau vaikų“, - skaičiavo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių