Kaune – čempioniškas „Žalgirio“ siautulys

Populiarią dainą plėšiantis Šarūnas Jasikevičius, lietuviškai prabilęs brazilas Augusto Lima, pergalės šampaną noriai ragaujantis miesto meras Visvaldas Matijošaitis. 19-ąjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų titulą Kaunas atšventė griausmingai.

Nenugalimi jau septynerius metus

24-ojo "Tete-a-Tete Casino LKL" čempionato finalo serijos uždanga nusileido penktadienį. Kauno "Žalgirio" krepšininkai savo aikštėje 73:68 nugalėjo Panevėžio "Lietkabelio" ekipą ir seriją dėl aukso laimėjo 4:1.

Septintojo paeiliui čempionų titulo link kauniečiai nužygiavo užtikrintai. Tiesa, penktadienio dvikovos pirmojoje dalyje panevėžiečiai dar mėgino priešintis – po pirmųjų nerezultatyvių dešimties minučių rezultatas buvo lygus – 15:15. Vis dėlto galingą individualų spurtą surengė Lukas Lekavičius, pataikęs du baudos metimus bei du tritaškius, ir kauniečiai atitolo (35:29).

Trečiajame kėlinyje "Žalgiris" buvo įgijęs 14-os taškų persvarą (57:43), tačiau sėkmingą atkarpą sužaidęs "Lietkabelis" prieš lemiamą ketvirtį atkūrė intrigą – 58:52.

Nervingame ketvirtajame kėlinyje techninėmis pražangomis buvo nubausti panevėžiečių strategas Kazys Maksvytis ir puolėjas Žygimantas Skučas. Nesportinę pražangą po susidūrimo su A.Lima gavo "Lietkabelio" aukštaūgis Simas Galdikas.

Tramdė ašaras

Nuaidėjus finalo sirenai žalgiriečiai atsiėmė LKL čempionų taurę, o vėliau šėlo savo drabužinėje, į kurią pasveikinti komandos užsuko ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Šis mačas tapo paskutinis vidurio puolėjo Roberto Javtoko karjeroje. Žalgirietis, žaidėjo darbą tikriausiai iškeisiantis į pareigas klubo administracijoje, neslėpė tramdęs ašaras.

"Iki ašarų trūko nedaug, bet trūko. Bandžiau susivaldyti", – prisipažino R.Javtokas.

"Jo trūks ir drabužinėje, ir aikštelėje", – atsiduso žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas.

"Galvoju, kad Robertas – visų laikų geriausiai besiginantis Lietuvos vidurio puolėjas ir vienas geriausių Europoje, – dabar jau buvusį savo auklėtinį gyrė "Žalgirio" vairininkas Š.Jasikevičius. – Nieko nėra maloniau nei būti čempionais. Smagu, kad tai padarėme namie."

Apsisprendimų kryžkelėje

Iš "Žalgirio" drabužinės pergalės siautulys persikėlė į arenos prieigas, kur šalies čempionus sveikino ištikimiausi aistruoliai ir miesto meras.

"Mes prie Nemuno užaugę, mylim savo miestą Kauną", – į mikrofoną užtraukė Š.Jasikevičius.

Meilė gimtajam miestui 39 metų kaunietį gali sulaikyti prie "Žalgirio" vairo dar bent sezoną. Tiesa, ne tik Lietuvos, bet ir Europos arenose žibėjusiam strategui pasiūlymų netrūksta. Vieną jų, gerokai pranokstantį žalgiriečių sutartį, pateikė Tel Avivo "Maccabi" klubas. Tačiau pats LKL čempionų kalvis pasižadėti Izraelio ekipai neskuba.

"Tai mes nuspręsime artimiausiomis dienomis ir viskas bus aiškiau", – nuo žurnalistų klausimų apie ateitį atsimušė Šaras.

Rungtynių statistika

Kauno "Žalgiris"–Panevėžio "Lietkabelis" 73:68 (15:15, 27:18, 16:19, 15:16). "Žalgirio" arena, 9 511 žiūrovų. "Žalgiriui" taškų pelnė: L.Lekavičius 23 (5/7 tritaškių), P.Jankūnas (9 atk. kam.) 16, E.Ulanovas 12, L.Westermannas (8 rez. perd.) 8, K.Pangosas 6, B.Motumas 5, R.Seibutis 2, A.Kavaliauskas 1 (R.Javtokas, A.Milaknis, A.Lima, I.Hartensteinas)/ "Lietkabeliui" daugiausia taškų pelnė: K.Lavrinovičius ir Ž.Skučas po 12, G.Leonavičius ir Ž.Janavičius po 11, M.Lukauskis 9.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių