Kaunietėms – skaudi pamoka Vilniuje

„Sunkiai įsibėgėjome. Merginoms įtampą kėlė varžovių spaudimas. Jos primetė savo žaidimą. Gal ir rinktinės treneris kitoje barikadų pusėje tapo tam tikru faktoriumi. Kol pagavome savo žaidimą praėjo du kėliniai“, - dėstė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Jos auklėtinės po atkaklios kovos įrodė pranašumą prieš Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“.

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) mačas Vilniuje baigėsi vietos „Kibirkšties“ pergale 75:67. Vilnietės išlaikė vienvaldžių čempionato lyderių pozicijas, savo sąskaitoje turėdamos tris pergales iš tiek pat galimų. Kauno rajono ekipos laimėjimų ir nesėkmių grafose identiški skaičiai – 1 ir 1.

Rungtynes itin kovingai pradėjo „Hoptrans-Sirenos“, kurios spaudė varžoves gynyboje bei taip perėmė ne vieną kamuolį. Sužaidus 3 minutes, dvitaškį su pražanga pataikė Livija Sakevičiūtė ir išvedė garliaviškes į priekį – 8:5. Garliaviškėms sunkiai sekėsi stabdyti „Kibirkšties“ puolėją Shenitą Landry, tačiau pranašumą „Hoptrans-Sirenos“ išlaikė – 13:12. Po pirmojo kėlinio garliaviškių pranašumas šoktelėjo iki 5 taškų – 19:14. Tačiau antrajame kėlinyje šeimininkės perėmė iniciatyvą. Vis dėlto viskas sprendėsi paskutiniame ketvirtyje.

Lemiamą ketvirtį 4 taškais pradėjo „Hoptrans-Sirenos“ ir sumažino atsilikimą iki minimalaus – 55:56. Ir toliau žaidimas vyko lyg ant svarstyklių, nes varžovės vėl pabėgo į priekį – 61:55. „Hoptrans-Sirenoms“ ir toliau sunkiai sekėsi perimti iniciatyvą, o vilnietės bėgo į priekį. Likus žaisti 3 minutes, garliaviškes slėge jau 15 taškų deficitas – 56:71.

„Jau sezono pradžioje gavome pamoką. Tai mums geras signalas, kad reikia visus mačus žaisti maksimaliai susikoncentravus, - aiškino „Hoptrans-Sirenų“ ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės strategas Mantas Šernius.

„Prasta pradžia leido vilnietėms patikėti, kad gali mus įveikti. Komanda padarė net 27 klaidas. Buvo traumų, bet tokie rodikliai neleistini. Lyderėms turėjo padėti kitos krepšininkės“, - sakė M.Šernius.

Šiose rungtynėse „Hoptrans-Sirenoms“ vis dar negalėjo padėti traumuotos Ieva Šimkutė ir Eglė Malašauskė.


Šiame straipsnyje: sirenosLMKLkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių