Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ krepšinio ekipą sustiprino dvi legionierės

  • Teksto dydis:

2014-2015 metų Lietuvos moterų krepšinio (LMKL) sezonui besirengianti Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" komanda savo sudėtį sustiprino dviem legionierėmis. Praėjusį sezoną LMKL ketvirtą vietą iškovojusi ekipa pasirašė sutartis su 27-erių este Valeria Kast ir 21-erių ukrainiete Ksenija Afanasijeva.

201 cm ūgio vidurio puolėja V. Kast praėjusį sezoną rungtyniavo Bulgarijoje ir vilkėjo "Beroe Stara Zagora" ekipos marškinėlius. Bulgarijos čempionate V. Kast sužaidė 14 rungtynių, per kurias vidutiniškai aikštelėje praleisdavo 23 minutes - pelnydavo 11,5 taško, atkovodavo 5,8 kamuolio ir blokuodavo 1,2 varžovių metimų.

Vasarą V. Kast atstovavo Estijos moterų krepšinio rinktinei, kur per 6 susitikimus vidutiniškai žaisdavo po 12 minučių, rinkdavo 4,3 taško, sugriebdavo 2,5 kamuolio ir blokuodavo 0,5 varžovių metimo.

K. Afanasijeva 2013-2014 metų sezone rungtyniavo gimtojoje Ukrainoje. 173 cm ūgio gynėja atstovavo pirmoje Ukrainos lygoje rungtyniaujančiai DVUFK-SDY-5 komandai. Vidutiniškai gynėja mačuose praleisdavo po 18 minučių: pelnydavo 3,8 taško, atkovodavo 3,3 kamuolio ir atlikdavo 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Jau anksčiau klubas pasirašė sutartis su Rasa Knyzaite ir Karolina Ambotaite. Šią vasarą "Hoptrans-Sirenos" sutartis pratęsė su Kornelija Balčiūnaite ir Akvile Baronėnaite, komandoje taip pat rungtyniaus ir praėjusiame sezone žaidusios Erika Liutkutė ir Gintarė Jasiunskaitė.

Kauno rajono moterų krepšinio ekipai vadovaus Linas Šalkus, o jam talkins fizinio rengimo treneris Marius Vadeikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių