Kauno rajono krepšininkai pabudo laiku

„Išvykoje miegojome, o čia pradėjome žaisti“, - aiškino Rolandas Urkis. Kauniečio treniruojama Kauno rajono „Omega“ ekipa įsirašė svarbią pergalę Regionų krepšinio lygos finale.

Jau trečiadienį kauniečiai stos į paskutinę lemiamą kovą „Natural Pharmaceuticals-RKL“ A diviziono finale. Akistata vyks Tauragėje, kur „Omega“ ekipą priims vietos krepšinio klubas. Galimybę pratęsti seriją iki pat penktųjų rungtynių Kauno rajono komanda pelnė ketvirtosiose savo aikštėje varžovus sutriuškinusi net 83:56. Įdomu, jog prieš tai Tauragėje vykusį mačą kauniečiai pralaimėjo net 30-ies taškų skirtumu.

Jau mačo, vykusio Ringauduose, pradžioje šeimininkai parodė esą kupini ryžto pasiekti revanšą už nesėkmę trečiajame mače. Vidurio puolėjo Vitalijaus Lukšos, iš viso pelniusio 16 taškų bei atkovojusio 14 kamuolių, ir Gyčio Brazausko, įmetusio 14 taškų ir sugriebusio 11 kamuolių, vedami kauniečiai laimėjo pirmąjį kėlinį 23:15. Antrajame ketvirtyje šeimininkai padidino apsukas ir jų persvara pasiekė 15-os taškų ribą. Nors trečiajame ketvirtyje svečiai sugebėjo priartėti iki 6 taškų, „Omega“ spurtavo 10:0 ir vėliau varžovų nebeprisileido.

Tauragiškiams dviženklį taškų kraitį surinko tik Aivaras Kvedaravičius.

„Matyt, pritrūkome koncentracijos. Be to, nepataikėme baudos metimų ir neatsikovojome kamuolių“, - dėstė Tauragės klubo treneris Edvardas Žemgulis.

Finalo iki trijų pergalių serijoje Kauno rajono komanda pirmąjį mačą Tauragėje pralaimėjo 62:83, o antrajame namuose atsirevanšavo 63:57. Vėliau komandos dar sykį apsikeitė pergalėmis.

Paklaustas, kas lemia tokį skirtingą jo auklėtinių pasirodymą išvykose bei namuose R.Urkis, gūžčiojo pečiais.

„Man pačiam sunku suprasti. Matyt, tai yra psichologija. Manau, kad kiekvienas mūsų žaidėjas turėtų pats sau atsakyti į šį klausimą ir padirbėti šioje srityje“, - aiškino treneris.

„Omegos“ vairininkas negalėjo atsakyti, ar Kauno rajono komanda paskutiniame mače, lemsiančiame, kuri komanda pakils į Nacionalinę krepšinio lygą, mes į kovą savo svarbų kozirį – įžaidėją Evaldą Dainį. Šis krepšininkas yra rungtyniavęs ne viename Lietuvos krepšinio lygos klube, tarp jų ir Klaipėdos „Neptūne“ bei Vilniaus „Lietuvos ryte“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių