Kauno „Žalgirį“ papildė Šiauliuose puikiai užsirekomendavęs gynėjas

  • Teksto dydis:

Prasidėjus paskutiniam vasaros mėnesiui rokiruotės įvyko Kauno „Žalgirio“ gynėjų grandyje – į Panevėžį išvykstantį Paulių Valinską keičia praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio padangėje sublizgėjęs 25-erių Donatas Sabeckis.

Pagal formulę „1+1“ sutartį pasirašęs D.Sabeckis pastaruosius du sezonus praleido „Šiaulių“ komandoje, kurioje su žalgiriečiu Laurynu Biručiu sudarė grėsmingą tandemą visiems varžovams.

Į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) metraščius 198 cm ūgio gynėjas D.Sabeckis įsirašė kaip geriausią rezultatyvių perdavimų vidurkį (po 6,9 per rungtynes) 2017–2018 m. sezone turėjęs krepšininkas. Jis taip pat pelnydavo po 9,9 taško ir atkovodavo po 3,8 kamuolio per mačą, o rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ atliko net 16 rezultatyvių perdavimų.

„Praėjusį sezoną D.Sabeckis tikrai neblogai užsirekomendavo Lietuvos čempionate, o dabar turės šansą įrodyti, ar yra pasirengęs žengti į aukštesnį lygį. Tikimės iš jo pagalbos tiek „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, tiek ir Eurolygos rungtynėse“, – teigė Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Naujausias Lietuvos čempionų pirkinys pakeis 22-ejų metų P.Valinską, kuris skolinimo pagrindais artėjantį atstovaus Panevėžio „Lietkabelio“ komandai.

„Žalgirio“ sporto direktoriaus nuomone, P.Valinskui kitą sezoną būtina didinti žaidybinį laiką, todėl paskolinti jį Panevėžio ekipai, buvo pats geriausias sprendimas visoms pusėms.

„P.Valinskas – jaunas, ambicingas ir tikrai perspektyvus žaidėjas, kurio lauksime sugrįžtant į „Žalgirį“. Tiesiog jam reikia dar daugiau žaidybinės praktikos ir sutvirtėti turint svarbią rolę komandoje. Šiai dienai to pasiūlyti negalime, tad priėmėme sprendimą, jog Pauliui bus geriausia atsiskleisti kitoje aplinkoje“, – situaciją nušvietė R.Javtokas.

„Žalgirio“ sistemą nuo pat dublerių ekipos praėjęs P.Valinskas prie pagrindinės komandos prisijungė 2016-ųjų rudenį.

Dukart Lietuvos čempionu tapęs kaunietis praėjusį sezoną vietinėse pirmenybėse sužaidė 42 mačus, per juos aikštėje praleisdavo po 16 minučių ir pelnydavo po 4,7 taško.

Tai nėra paskutiniai pokyčiai „Žalgirio“ sudėtyje – vis dar intensyviai ieškomas pasistiprinimas įžaidėjų grandyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na liko Lukui vieta grizt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių