Klaipėdos meras: gandai apie nuskendusį „Neptūną“ yra perdėti

  • Teksto dydis:

Antradienį Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską aplankę Klaipėdos „Neptūno“ klubo atstovai – iš užsienio grįžęs klubo valdybos pirmininkas Vytautas Lygnugaris, laikinasis „Neptūno“ vadovas Algimantas Ercius ir keli valdybos nariai dar kartą merui išdėstė, kad klubo situacija yra kontroliuojama ir artimiausiu metu komandą papildys nauji žaidėjai.

„Neptūno“ žaidėjai treniruojasi, dirba pagal planą, yra nusiteikę kovingai. Prieš sezoną buvo iškeltas tikslas kovoti dėl Lietuvos krepšinio lygos medalių ir patekti į kitą FIBA Čempionų lygos turnyro etapą. Pastarasis tikslas yra įvykdytas, dar tęsiame kovas, tiek tarptautiniame, tiek vietiniame fronte. Stengsimės ir toliau tęsti kovas už pergales“, – pabrėžė „Neptūno“ klubo valdybos pirmininkas Vytautas Lygnugaris.

Jis užsiminė, kad klubo iniciatyva yra planuojama atlikti auditą.

Priminsime, kad šį mėnesį „Neptūno“ klube įvyko daug permainų – „Neptūno“ legionierius Jimmy Baronas pasinaudojo sutartyje numatyta išpirkos galimybe ir išėjo į Vilniaus „Lietuvos rytą“. Pastarasis klubas jam pasiūlė dvigubai didesnį atlyginimą. Netrukus nuskambėjo dar viena žinia – dėl vidinių klubo taisyklių pažeidimų, „Neptūną“ buvo priversti palikti du legionieriai – Omaris Johnsonas ir Larry Drew. Dar sausio mėnesį komanda atsisveikino ir su aukštaūgiu Tadu Klimavičiumi.

Vasario 11 dieną po Klaipėdoje patirto pralaimėjimo prieš Utenos „Juventus“ ekipą (70:79), „Neptūno“ klube įvyko dar vienas pasikeitimas – komandos savininkų sprendimu „Neptūno“ kolektyvą paliko direktorius Osvaldas Kurauskas. Jo pareigas iki atskiro sprendimo laikinai perima ilgametis klubo darbuotojas, komunikacijos direktorius A.Ercius.

„Susitikau su „Neptūno“ atstovais, kad išgirsčiau, kaip planuojama suvaldyti neigiamų žinių apie miesto svarbią, reprezentacinę komandą, krizinę situaciją. Taip pat apie planus ir perspektyvas. Noriu jausti pulsą, kuriuo plaka klubo savininkų, valdybos narių širdys“, – po susitikimo žurnalistams sakė Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

Pasiteiravus, ar atsakymai jį nuramino, meras atsakė: „Ramiausiai būtų, jei „Neptūną“ išvysčiau ant prizininkų pakylos laiptelio. Manau, nuramins tada, kai bus argumentuotai nuraminti tie kritikai, kurie laukia „Neptūno“ pralaimėjimo ne aikštėje, o už aikštės ribų. Norėčiau drąsiai pasakyti, kad aš asmeniškai tikiu tuo, kad gandai apie prarastą sezoną arba nuskendusį „Neptūną“, yra gerokai perdėti. Aš tikiu savo miesto komanda. Tikiuosi, kad mano tikėjimas nebus nuviltas“, – pabrėžė V.Grubliauskas.

Jau šią savaitę „Neptūno“ krepšinio sirgalius turėtų pasiekti naujienos apie naujų žaidėjų įsigijimą.

„Iki vasario 24 dienos galime registruoti naujus žaidėjus į FIBA Čempionų lygos turnyrą. Žinome tą datą, orientuojamės į tai. Vyksta intensyvios derybos ne su vienu krepšininku. Ieškome dviejų krepšininkų – įžaidėjo ir aukštaūgio. Manau, kad viskas paaiškės šią savaitę. Kai pavyks susitarti, stengsimės kuo greičiau pasidžiaugti, – kalbėjo laikinasis “Neptūno„ klubo vadovas A.Ercius. – „Neptūnas“ gyvuoja daugiau nei 50 metų ir, manau, dar gyvuos daugybę metų“, – pridūrė jis.

Jau vasario 26 dieną (sekmadienį) 17 val. „Švyturio“ arenoje „Neptūnas“ žais LKL rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

„Komanda treniruojasi įprastu grafiku, ruošiasi šioms rungtynėms. Prieš pasvaliečius šį sezoną pralaimėjome du kartus, tad sieksime revanšo“, – kalbėjo laikinasis „Neptūno“ komandos direktorius Algimantas Ercius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Blogiausia tai , kad neaisku kas ta kluba valdo http://www.delfi.lt/krepsinis/naujienos/neptuno-paslaptys-ka-valdyboje-veike-lkl-teiseju-galva.d?id=73806726
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių