L. Kisielius: dabar jau ant varžovų pečių gula atsakomybė

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio mūšis tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ keliasi į Pasvalį – šįvakar nuo 18 val. šios komandos kausis „Pieno žvaigždžių“ krepšinio arenoje.

Neptūniečiai pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes, vykusias praėjusį penktadienį Klaipėdoje, laimėjo 10 taškų – 91:81 (24:28, 27:21, 22:20, 18:12).

„Laimėjome tik vienerias serijos rungtynes, o juk serijoje kovojama iki trijų pergalių. Į priekį žengtas tik mažas žingsnelis. Visi žinome, kad pasvaliečiai, kaip ir dauguma LKL komandų, namuose yra pavojingesni. Mums, norint laimėti, reikės išeikvoti dar daugiau jėgų.

Darysime viską, kad laimėtume ir Pasvalyje. Mes dabar esame psichologiškai geresnėje situacijoje, nes apgynėme namų tvirtovę ir į Pasvalį vykstame pirmaudami 1:0. Dabar jau ant varžovų pečių gula atsakomybė. „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams tai labai atsakingos rungtynės, kadangi, pralaimėjus, jiems į Klaipėdą tektų vykti atsiliekant 0:2.

Tada pasvaliečiai jau būtų visai įsprausti į kampą. Esame nusiteikę rimtai kovai ir iš visų jėgų bandysime laimėti ir Pasvalyje. Šiai dvikovai visi turime atsiduoti 100 procentų. Tada viskas bus gerai“, – mintimis dalijosi Laimonas Kisielius, žibėjęs pirmose LKL ketvirtfinalio rungtynėse.

Jis Klaipėdoje pelnė 18 taškų, pataikė 5 iš 6 dvitaškių, 1 iš 3 tritaškių, 5 iš 5 baudos metimų, po krepšiais atkovojo 6 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

„Atkrintamosios varžybos – toks etapas, kai turi demonstruoti optimalią sportinę formą ir maksimaliai padėti savo komandai. Aš tiesiog vykdžiau trenerių nurodymus ir pavyko. Norėtųsi kiekvienose rungtynėse labiau padėti savo komandai, tačiau ne visada pavyksta.

Pastaruoju metu „Neptūno“ komandą tempė kiti žaidėjai, tad galbūt ir varžovai labiau koncentravosi į juos. Mūsų tokia komanda – kiekvienose rungtynėse gali iššauti kitas žaidėjas. Manau, kad kiekvienas to siekia ir nori teigiamo komandinio rezultato“, – akcentavo L.Kisielius.

Pasak „Neptūno“ ekipos trenerio Kazio Maksvyčio, pirmose ketvirtfinalio rungtynėse Pasvalio krepšininkai pelnė per daug lengvų taškų ir bus stengiamasi tai išgyvendinti.

„Varžovai pelnė daug taškų po prasto mūsų puolimo greitame puolime. Manau, kad mes galime žaisti geriau ir daryti mažiau klaidų. Dar turime rezervo ir bandysime tai įrodyti“, – sakė K. Maksvytis.

Komandai šiame sezone nebepadės aukštaūgis Jameelas McKay’ius, su kuriuo buvo nutraukta sutartis abipusiu susitarimu.

Trečiosios „Neptūno“ ir „Pieno žvaigždžių“ ketvirtfinalio serijos rungtynės vyks gegužės 19 dieną (šeštadienį) 17 val. Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių