L. Westermannas apie pasikeitusį vaidmenį: svarbu, kad būtų gerai komandai

Leo Westermannas per paskutines 7 Eurolygos rungtynes yra kur kas mažiau rezultatyvus nei buvo per pirmas 7 dvikovas. Tačiau tai susiję labiau su pasikeitusiu prancūzo vaidmeniu puolime, o ne suprastėjusia jo sportine forma.

Sezono pradžioje 24 metų prancūzas buvo vienas pagrindinių „Žalgirio“ ginklų puolime. 20 taškų mače su Vitorijos „Baskonia“, 21 taškas dvikovoje su Stambulo „Daruššafaka“ ar 16 taškų mače su Stambulo „Galatasaray“ pademonstravo, kad L. Westermannas puolime gali būti itin patikimas.

Tačiau po to, kai vis rezultatyvesni tapo Kevinas Pangosas ir Edgaras Ulanovas, L. Westermannas tarsi pasitraukė į antrą planą.

Per paskutines 7 rungtynes jo rezultatyvumas smuko nuo 12,4 taško iki 6. Atitinkamai sumažėjo ir išmetamų metimų skaičius – nuo beveik 9 iki 6 per rungtynes.

„Bandau būti ten, kur manęs prašo treneriai. Paskutines kelias rungtynes Kevinas, Milas ir Ulia žaidė geriau. Tada man teko mažiau žaisti du prieš du, rungtyniavau labiau kaip trečias numeris, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ aiškino L. Westermannas. – Eurolygoje, kai žaidi trečiu numeriu, gynyboje tave dengia aukštesnis žmogus, todėl negaliu kurti progų pikenrolu kaip įžaidėjas. Dabar nežaidžiu itin gerai, tačiau bandau padaryti tai, ko prašo treneris, ir kad tai būtų gerai komandai.“

„Žalgiris“ nuo devintųjų sezono rungtynių kiek pakoregavo starto penketą ir vietoje E. Ulanovo išleido Renaldą Seibutį. Taip L. Westermannas teoriškai pasislinko į E. Ulanovo trečiąją poziciją, tačiau, kaip aiškina pats, „Žalgirio“ puolime tarp pirmos, antros ir trečios pozicijų praktiškai nėra jokio skirtumo.

„Mūsų sistemoje tai net nėra trečias numeris, tiek kad gynyboje prieš mane stovi varžovų trečiasis numeris. Visada žaidžiau prieš žemesnius krepšininkus, todėl čia turiu prisitaikyti. Tai – kitoks žaidimas, bet tai naudinga mano tobulėjimui. Tiesiog bandau padėti komandai“, – aiškino L. Westermannas.

Įdomu tai, kad nuo suolo rungtynes pradedant E. Ulanovui, itin šoktelėjo jo rezultatyvumas – nuo 5,6 taško per pirmas 8 rungtynes iki 9,5 taško per paskutines 6 dvikovas.

Išaugo ir K. Pangoso vaidmuo puolime, kuris tritaškiais paskutiniu metu varžovus baudžia kur kas dažniau – 21 taiklus tolimas metimas per paskutines 6 rungtynes, lyginant su vos 9 taikliais tritaškiais per pirmas 8 rungtynes.

Jeigu puolimas veikia gerai, tai gynyboje „Žalgiris“ turi daugiau problemų. Apie trūkumus, stabdant varžovų atakas, kauniečiai kalbėjo po pralaimėjimo Madride ir po dvikovos namie su Kazanės UNIKS, kai buvo praleista atitinkamai 96 ir 88 taškai.

Gynybos įtaką „Žalgirio“ rezultatams geriausiai atspindi vienas paprastas rodiklis – kai praleidžia mažiau nei 80 taškų, kauniečiai laimėjo visas 5 tokias rungtynes. Kai daugiau – pralaimėjo visas 9 rungtynes.

„Tokia statistika, o statistika nemeluoja“, – faktą apie 80 taškų ribą pabrėžė ir L. Westermannas.

Anot E. Ulanovo, „Žalgiriui“ gynyboje labiausiai trūksta kietesnio žaidimo.

„Pasigendame fizinės jėgos. Galbūt su „Anadolu Efes“ gynėmės geriau, o prieš Kazanę to tikrai trūko. Eurolygoje naudojame nemažą rotaciją, esame jauna komanda, ir mūsų privalumas turėtų būti energija ir fizinės jėgos davimas gynyboje“, – aiškino E. Ulanovas.

„Emporio Armani“ Eurolygoje vidutiniškai pelno po 82,6 taško ir pagal šį rodiklį yra ketvirta komanda lygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių