Laisvę rinktis gavę krepšininkai išsidalijo numerius

Jonas Valančiūnas šių metų Europos čempionate galės vilkėti marškinėlius, pažymėtus 17 numeriu, o Mindaugas Kuzminskas – 19 numeriu.

FIBA organizuojamose varžybose šiemet nebedraudžiami numeriai, didesni už 15, todėl krepšininkai turėjo kur kas didesnį pasirinkimą.

Dabar FIBA tarptautinėse rungtynėse leidžia naudoti bet kurį vienženklį ar dviženklį skaičių ir netgi 0 ar 00.

Iki šiol tarptautinėse varžybose krepšininkai turėjo rinktis numerį nuo 4 iki 15. Draugiškose varžybose buvo leidžiami ir kiti numeriai, tačiau oficialiuose čempionatuose krepšininkai turėjo mažesnį pasirinkimą.

Lietuvos rinktinės kandidatai jau išsidalijo numerius ir su jais žais ne tik draugiškose rungtynėse, bet ir Europos čempionate – jokie pokyčiai nebebus atliekami.

Galimybe pasirinkti bet kokį skaičių šią vasarą pirmieji pasinaudojo keli Lietuvos jaunimo rinktinių krepšininkai. Dvidešimtmečių čempionate 19 numerį vilkėjo Martynas Sajus, 23 – Lukas Grabauskas, 34 – Lukas Aukštikalnis, o 35 – Rytis Pipiras.

Aštuoniolikmečių pirmenybėse taip pat yra keturi krepšininkai, kurie pasirinko netradicinius numerius: Arnoldas Kulboka (1), Gvidas Galinauskas (16), Arnas Beručka (20) ir Jokūbas Švambaris (42).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių