Latvės nukarūnavo Europos čempiones

Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyre blykstelėjo Latvijos rinktinė – iš kovos dėl medalių eliminavo 2015-ųjų čempionę Serbijos ekipą ir turi šansų laimėti kelialapį į pasaulio pirmenybes.

Čekijoje vykstančių varžybų aštuntfinalyje Latvijos krepšininkės įveikė serbes 75:70. Nugalėtojų komandai 19 taškų pelnė Kristina Vitola, 19 – Anetė Šteinberga, po 13 – Gunta Baško-Melnbardė ir Ieva Krastinia. Serbijos rinktinėje Tamara Radočaj surinko 14 taškų.

"Didžiuojuosi visomis mūsų žaidėjomis – jos buvo vieningos, padėjo viena kitai, kovėsi ir pasiaukodamos, ir agresyviai, sumaniai", – sakė latvių ekipos vyriausiasis treneris Martinas Zibartas.

Prasibrovusi į "EuroBasket" ketvirtfinalį Latvijos rinktinė tebepretenduoja į bilietą Ispanijon, kur 2018-aisiais vyks pasaulio čempionatas. Jame Europai atstovaus penkios arba šešios ekipos – tai paaiškės tuomet, ar Čekijoje į pirmą penketuką pateks ispanės.

Šiandien ketvirtfinalyje Latvijos komanda išmėgins jėgas su 2013-ųjų Europos čempione bei Rio de Žaneiro olimpiados vicečempione Ispanijos rinktine.

Iš kovos dėl medalių pasitraukė rusės – jos aštuntfinalyje 58:62 pralaimėjo graikėms. Rusijos komanda nedalyvavo ir 2014-ųjų pasaulio čempionate, ir 2016-ųjų vasaros olimpiadoje.

"Mūsiškių žaidimas – paprastas, be jokių originalesnių gynybos ir puolimo idėjų, nors turime pakankamai jėgų – tvirtų, aukštų vidurio puolėjų. Deja, šis pranašumas nerealizuojamas", – svarstė buvusi Rusijos rinktinės lyderė, olimpinė čempionė Jelena Baranova.

Į ketvirtfinalį nepateko ukrainietės, 68:82 nusileidusios slovakėms. Pasisekė italėms, 49:48 palaužusioms vengres.

Dėl vietos pusfinalyje Italijos komanda varžysis su Belgijos atstovėmis, Graikijos rinktinė – su Turkijos ekipa, o Slovakijos – su Prancūzijos krepšininkėmis.


Šiame straipsnyje: latvėsserbėskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių