Lemiamos kovos: įdomiausia ketvirtfinalio pora ir nenuspėjamas „Žalgirio“ barjeras

  • Teksto dydis:

Antradienį startuoja „Tete-a-Tete Casino-LKL“ atkrintamosios varžybose.

Pirmieji du ketvirtfinalio mūšiai startuos Prienuose ir Kaune. Prienų-Birštono „Vytautas“ namuose priima Utenos „Juventus“, o Kauno „Žalgiris“ sutinka Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Prienų-Birštono „Vytautas“ – Utenos „Juventus“ (antradienį, 18.30 val., Prienuose)

Atkakliausia ketvirtfinalio pora, suvedusi ketvirtąją ir penktąją vietas reguliariajame sezone užėmusias komandas. Jas po 36 kovų skyrė vos viena pergalė.

Šį sezoną „Vytautas“ nugalėjo „Juventus“ ekipą tris kartus, bet pastaroji dvikova balandžio 16-ąją baigėsi trankia uteniškių pergale 88:61.

Tokioje atkaklioje serijoje svarbus bet koks pranašumas. Virginijaus Šeškaus auklėtinių pusėje – namų aikštės koziris. Prienuose „Vytautas“ nugalėjo „Juventus“ klubą abu kartus – 89:65 ir 96:90. Bet uteniškių treneris Antanas Sireika to nesureikšmina.

„Šis sezonas parodė, kad ne tik aikštės pranašumas, bet ir vieta turnyro lentelėje neturi reikšmės. Aišku, geriau žaisti namie, bet nereikia galvoti, kad sienos padeda. Vis tiek reikia žaisti“, – sakė A. Sireika.

„Bus tikrai sunkios rungtynės. Utena dabar žaidžia neblogą krepšinį. Turime namų pranašumą, bet atkrintamosiose viskas priklausys nuo žaidėjų. Taktikos gali prigalvoti kiek nori, bet žaidžia krepšininkai. Labai svarbu, kokį charakterį jie parodys“, – kalbėjo V. Šeškus.

Kauno „Žalgiris“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (antradienį, 19 val., Kaune)

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „Žalgirio“ laukia lengvas trijų rungtynių pasivaikščiojimas. Bet tik iš pirmo žvilgsnio.

„Žalgiris“ šį sezoną visus keturis kartus nugalėjo „Pieno žvaigždes“. Bet dvi pastarosios dvikovos per 2 pastaruosius mėnesius buvo labai atkaklios.

Vasario 28-ąją Pasvalyje „Žalgiris” išnešė sveiką kailį tik po pratęsimo 109:101. Balandžio 10-ąją „Žalgirio“ arenoje šeimininkai šventė pergalę tik 93:88.

Atrodo, kad Pasvalio klubas „Žalgiriui“ yra pakankamai neparankus varžovas. Be to, „Pieno žvaigždės“ dabar demonstruoja gerą formą – laimėjo 4 mačus iš eilės.

Tačiau „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius nenuogąstauja. Jis didžiuojasi, kad nepaisant sunkių kelionių žalgiriečiai laimėjo reguliarųjį sezoną. O Kauno klubas atkrintamosiose turėtų būti jau kitoks.

„Mums žaidžiant Eurolygoje laimėti reguliarųjį sezoną nėra lengva. Daug žaidėme kitame Europos gale, o tekdavo žaisti jau po 48 valandų LKL. Yra pozityvių dalykų. Daug rungtynių vyrai ištempė grįžę iš sunkių kelionių. Atkrintamosiose turėsime namų pranašumą ir reikia jį išnaudoti. Galvoju, kad kitos rungtynės bus geresnės“, – vylėsi Š. Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių