„Lietkabelio“ – „Neptūno“ dvikovos belaukiant: įdomiausios mikrodvikovos

Trečiadienį 18.50 val. Panevėžyje į mūšį stos kol kas LKL pralaimėjimo nepatyrusios Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos.

Šios dvikovos belaukiant, tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia penkias įdomiausias rungtynių mikrodvikovas.

Kazys Maskvytis prieš Artūrą Štalbergą

Po įspūdingo sezono su „Lietkabeliu“ K. Maskvytis nusprendė grįžti į „Neptūną“, o panevėžiečiai greitai jam rado pamainą – pasirašė sutartį su jaunu (vos 32-ejų metų) specialistu iš Latvijos A. Štalbergu. Daugeliui toks sprendimas pasirodė rizikingas, tačiau ambicingasis treneris įrodinėja savo vertę – „Lietkabelis“ sezoną pradėjo iškovodamas keturias pergales iš tiek pat galimų, įskaitant ir triuškinantį laimėjimą prieš „Lietuvos rytą“. K. Maskvyčio sprendimas grįžti į Klaipėdą kol kas taip pat atrodo vykęs – „Neptūnas“ ne tik palaužė „Žalgirį“, bet ir pasiekė dar tris pergales, taip kartu su „Lietkabeliu“ įsitvirtindamas pirmoje LKL vietoje. O kad akistata tarp šių trenerių būtų dar įdomesnė, panevėžiečiai prieš šiandienos rungtynes K. Maskvyčiui pasiuntė kandžią žinutę („Meilė trunka 1,5 metų…“).

Juanas Palaciosas prieš Kšištofą Lavrinovičių

LKL rugsėjo mėnesio MVP J. Palaciosas kol kas demonstruoja įspūdingą formą, pelnydamas po 17,5 taško ir atkovodamas po 6,5 kamuolio per rungtynes. Tačiau „Lietkabelis“ sunkiojo krašto pozicijoje taip pat turi pavojingą ginklą – praėjusį sezoną į LKL sidabrą panevėžiečius atvedęs K. Lavrinovičius solidų žaidimą demonstruoja ir šį sezoną (11,3 tšk.). Ir nors gynyboje brolis „Neptūno“ vedlio veikiausiai nesustabdys, galbūt galime iš Kšištofo tikėtis rezultatyvesnio žaidimo už J. Palaciosą?

Renaldas Seibutis prieš Adą Juškevičių

Abu žaidėjai į naująsias komandas atvyko pasikelti savo vertę. „Žalgiryje“ pernai blankiai atrodęs R. Seibutis kol kas tai daro puikiai ir sezono pradžioje renka po 14 taškų per rungtynes. A. Juškevičiaus statistika kol kas neatrodo taip galingai – krepšininkas pelno po 8,3 taško per rungtynes, tačiau atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po beveik 3 rezultatyvius perdavimus. O prisimenant šią vasarą, galima tikėtis, kad Super Adas dar ne kartą sezono eigoje iššaus ir puolime. Galbūt šios rungtynės ir bus tokios?

Arnas Butkevičius prieš Žanį Peinerį 

A. Butkevičius sezoną pasitinka patobulėjęs – krepšininkas demonstruoja universalų žaidimą, pelnydamas po 8 taško, atkovodamas po 5,5 kamuolio ir atlikdamas po 2,5 rezultatyvaus perdavimo. Tuo metu Ž. Peineris, puikiai žaidęs Europos čempionate, neketina sustoti ir LKL bei yra vienas naudingiausių „Lietkabelio“ krepšininkų (12 tšk. ir 2,5 rez. perd.). Tačiau galbūt praėjusios LKL savaitės MVP titulą iškovojęs A. Butkevičius sugebės pranokti panevėžiečių lyderį?

Simas Galdikas prieš Vaidą Čepukaitį

S. Galdikas pasekė K. Maskvytį ir prisijungė prie „Neptūno“, o „Lietkabelis“ nusprendė jį pakeisti solidų žaidimą LKL demonstravusiu V. Čepukaičiu, kuris tą patį rodo ir Panevėžyje (10,3 tšk.). Nors šių krepšininkų žaidimo stilius visiškai skiriasi, Simo noras pasirodyti prieš buvusią komandą šią mikrodvikovą daro itin intriguojančia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių