"Lietkabelio“ priekinę liniją sustiprino T. Lydeka

  • Teksto dydis:

50-metį švenčiantis Panevėžio „Lietkabelio“ klubas pasirašė sutartį su 30 metų 208 cm ūgio vidurio puolėju Tautvydu Lydeka.

Aukštaūgis į Panevėžį atvyksta į Vilniaus „Lietuvos ryto“, kuriame praleido pusantro sezono. Prieš tai jis yra žaidęs Ukrainos, Olandijos, Graikijos, Italijos ir Rusijos ekipose.

T.Lydeka „Lietkabelyje“ sudarys aukštaūgių tandemą su rusu Ivanu Neliubovu, su kuriuo sutartis buvo pratęsta prieš kelias savaites. Praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) T.Lydeka aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 11 minučių, įmesdavo 5,3 taško (72 proc. dvitaškių), atkovodavo 2,3 atšokusio kamuolio ir rinkdavo 5,3 naudingumo balo.

Eurolygoje druskininkietis taip pat žaisdavo po 11 minučių, pasižymėdavo 2,3 taško ir 1,7 atkovoto kamuolio. Europos taurėje per tą patį laiką ant parketo rinkdavo 3,4 taško ir sugriebdavo po 2 kamuolio.

Šiuo metu kontraktus su „Lietkabeliu“ taip pat turi šie krepšininkai: Darius Griškėnas, Lukas Aukštikalnis, Gediminas Žalalis, Mantas Kazonas, Evaldas Žabas, Žygimantas Jonušas, Dainius Šalenga, Darrickas Leonardas, Ivanas Neliubovas ir Jawanas Carteris.

T.Lydeka debiutuoti turėtų rugsėjo 19–20 dienomis, kai „Lietkabelis“ Panevėžyje kovos dėl Raimundo Sargūno taurės. Panevėžiečių varžovas pusfinalyje – Jūrmalos „Jūrmala/Fenikss“ ekipa iš Latvijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių