Lietuvos krepšinio rinktinė Prancūzijoje patyrė antrą nesėkmę

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, tęsdama pasiruošimą 2017 metų Europos čempionatui, baigė draugišką trijų komandų turnyrą Prancūzijoje. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Orleano mieste 77:98 (19:24, 16:18, 21:28, 21:30) nusileido turnyro šeimininkams ir užėmė trečiąją vietą.

Trečiadienį lietuviai po atkaklios kovos 80:82 nusileido Kroatijos nacionalinei komandai, o pirmą turnyro dieną kroatai 92:87 palaužė prancūzus.

Šiandien Lietuvos rinktinė ir toliau vertėsi be Lietuvoje likusių traumuotų Mariaus Grigonio ir Evaldo Kairio, o trenerių kolektyvas mačui su prancūzais nusprendė neregistruoti Eimanto Bendžiaus, Mindaugo Girdžiūno ir Artūro Milaknio.

3300 žiūrovų talpinančioje „Palais des Sports“ arenoje lietuviai susitikimą pradėjo tokios sudėties: Mantas Kalnietis, Martynas Gecevičius, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas.

Mačą dvitaškiu pradėjo J.Mačiulis, tačiau jau nuo pirmų minučių įsižaidė prancūzas Evanas Fournieras, kuris pelnė 5 taškus iš eilės. Tritaškį pataikė J.Mačiulis, o sėkminga aikštės šeimininkų atkarpa leido jiems nutolti 5 taškais (7:12). Komandos apsikeitė taikliais metimais, o gynyboje puikiai metimą

blokavęs M.Kalnietis leido greitoje atakoje pasižymėti M.Kuzminskui (12:13).

Antroje ketvirčio dalyje žaidimas kiek išsilygino, o po Ado Juškevičiaus tritaškio, likus 2 minutėms, rezultatas buvo lygus (19:19). Vis tik paskutinę atkarpą sėkmingiau sužaidė prancūzai, kurie po 10 min. pirmavo 5 taškais – 19:24.

Antrą kėlinį 5 taškais iš eilės pradeda prancūzai, kurie sužaidus 2 minutes įgijo dviženklę persvarą (19:29). Lietuvos rinktinė atkarpą pralaimėjo 0:15, antrame kėlinyje taškų nepelnė 5 su puse minutės ir mūsiškių deficitas pasiekė 15 taškų (19:34). Taškų badą nutraukė J.Valančiūnas, o Artūras Gudaitis pridėjo 4 taškus (25:34). Komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis ir skirtumas sumažėjo iki 6 taškų (32:38), tačiau dusyk iš eilės suklydo M.Kalnietis, klaidas taškais pavertė Nando De Colo ir likus 25 sekundėms skirtumas vėl tapo dviženklis – 32:42. Paskutinę kėlinio sekundę tritaškį pataikė M.Gecevičius (35:42).

Trečiasis kėlinys prasidėjo neakivaizdžia J.Valančiūno ir E.Fournier dvikova. Lietuvis dvi atakas iš eilės baigė galingais dėjimais, o prancūzas pelnė 5 taškus iš eilės (41:47). Dar 5 taškus be atsako pelnė Louis Labeyrie ir D.Adomaitis buvo priverstas prašyti minutės petraukėlės (41:52). Vaizdas aikštėje pernelyg nepasikeitė ir likus 4 minutėms prancūzai pasiekė rekordinę persvarą – 45:61. Lietuvių nesėkmingą atkarpą nutraukė M.Gecevičius, kuris pataikė 3 tritaškius iš eilės (54:64). Tačiau ketvirčio pabaigoje prancūzai vėl padidino savo persvarą (56:70).

Tritaškiu ketvirtą kėlinį pradėjo aikštės šeimininkai (56:73), tačiau jau netrukus du taškus su pražanga pelno tik šiame kėlinyje aikštėje pasirodęs Deividas Gailius. Po 2 taškus pelnė M.Kalnietis ir J.Mačiulis (63:73), tačiau tritaškį pataikė ir veteranas Borisas Diaw (63:76). Tolimą šūvį pataikė M.Kalnietis, galingu dėjimu krepšį sudrebino J.Valančiūnas (68:76), tačiau nors atrodė, kad lietuviai perėmė iniciatyvą, tačiau tritaškį pataikė ir prancūzai (68:79). Likus 4 minutėms Lietuvos rinktinės deficitas vėl pasiekė 16 taškų (70:86). Paskutines minutes abiejų komandų treneriai skyrė savų naujovių išbandymams, o likus 40 sekundžių komandas jau skyrė 21 taškas (77:98).

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais rugpjūčio 15-tą dieną Kaune, kai dar sykį susitiks su Prancūzijos rinktine. Bilietus į rungtynes platina http://krepsiniobilietai.lt/



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADAS R

VLADAS R portretas
Kolkas jokio progreso zaidime,o Motiejunui reikia daug pinigu,bet zaidzia nelabai,galima sakyti visai prastai

Anonimas

Anonimas portretas
pasirrinktas treneris jau nesekme ir t.t

algis

algis portretas
..aleliuja..aleliuja...aleliuja ir taip toliau...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių