Lietuvos šešiolikmečiai krepšininkai tarsi volu pervažiavo ukrainiečius

  • Teksto dydis:

Lietuvos šešiolikmečių (U16) vaikinų rinktinė dar kartą nepagailėjo Ukrainos bendraamžių. Antrose kontrolinėse rungtynėse Kaune Gedimino Petrausko auklėtiniai nušlavė varžovus rezultatu 100:47 (17:17, 30:10, 23:10, 30:10).

Kaip ir pirmajame mače lietuviai dominavo beveik visose statistinėse kategorijose. Lietuvos krepšininkai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių (47-30), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (24-6). Vėl gerą gynybą demonstravę lietuviai privertė varžovus suklysti net 30 kartų, perėmė 16 kamuolių, kai ukrainiečiai – tik 5.

Rezultatyviausias Lietuvos komandoje buvo Tomas Balčiūnas, pelnęs 18 taškų (9 atk.kam.). Po 14 pridėjo Lukas Uleckas (6 rez.perd.) ir Arnas Velička. 11 – Tadas Vaičiūnas (5 atk.kam.).

Ukrainiečiai intrigą išlaikė tik pirmajame kėlinyje, kuriam pasibaigus rezultatas buvo lygus (17:17). Antrajame ketvirtyje įsibėgėję lietuviai netruko perimti iniciatyvą ir žaidimo kontrolę į savo rankas. Prasidėjus didžiajai pertraukai šeimininkai jau turėjo solidų pranašumą (47:27).  Antroje mačo dalyje Lietuvos krepšininkai visiškai neutralizavo svečių puolimą ir neleido abejoti savo pajėgumu.

U16 vaikinų rinktinė ruošiasi Europos čempionatui, kuris rugpjūčio 6-16 dienomis vyks Kaune. Lietuvos rinktinė visas savo rungtynes žais Kauno sporto halėje. Europos čempionato kovas ji pradės B grupėje su Graikijos, Ispanijos ir Izraelio bendraamžiais. Į Kaune vyksiantį čempionatą jau galima įsigyti bilietus per sistemą www.krepsiniobilietai.lt . Bilietas į visos dienos rungtynes Kauno sporto halėje arba Sabonio krepšinio centre kainuoja vos 3 eurus. Viso čempionato abonementas kainuoja 35 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių