Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės planai derinami ir už Atlanto

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas kovo 29-31 dienomis lankėsi Toronte, kur susitiko su Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Toronto "Raptors" ir Hjustono "Rockets" klubų vadovybėmis bei pagrindiniu Lietuvos rinktinės vidurio puolėju Jonu Valančiūnu.

Pasak LKF pranešimo, susitikimų metu buvo aptarti Lietuvos vyrų rinktinės vasaros planai ir pasirengimas artėjančiam Europos čempionatui.

"Kol kas NBA klubams svarbiausia yra atkrintamosios rungtynės, kaip jose žais Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas. Tačiau sutarėme, kad sėdime vienoje valtyje, kad svarbiausia - šių krepšininkų tobulėjimas, kad jie būtų dar geresni. Tuo suinteresuoti ir mes, ir NBA klubai", - sakė iš Kanados grįžęs A.Sabonis.

LKF vadovai Toronte kalbėjosi su "Raptors" prezidentu Masai Ujiri ir viceprezidentu, atsakingu už krepšinio operacijas, Jeffu Weltmanu, taip pat "Rockets" viceprezidentu Gerssonu Rosu, kuris taip pat kuruoja šio klubo krepšinio operacijas. NBA atstovams buvo pristatyti Lietuvos rinktinės planai, tikslai ir lūkesčiai. Sutarta planus derinti su NBA klubais.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Špoko, M.Ujiri pabrėžė, kad J.Valančiūną laiko komandos žaidimo ašimi ir nori, kad ateityje jis žaistų dar geriau.

"Nigerijoje gimęs M.Ujiri teigė esąs už geriausių krepšininkų žaidimą nacionalinėse rinktinėse. Jis nemato kliūčių Jonui žaisti Lietuvos rinktinėje, tik sakė, jog svarbiausias yra bendras tikslas - kad Jonas tobulėtų ir liktų sveikas", - pasakojo M.Špokas.

Panašiai apie D.Motiejūną kalbėjo ir G.Rosas. Pasak jo, šis lietuvis tampa vis svarbesne Hjustono komandos dalimi, jam numatytas svarbus vaidmuo per atkrintamąsias NBA rungtynes.

"G.Rosas sakė, jog Donatas jau netrukus turėtų būti pasirengęs žaisti visa jėga. Šiuo metu jam vykdoma reabilitacijos programa, trauma, regis, nėra rimta. Žaidimas Lietuvos rinktinėje, pasak "Rockets" viceprezidento, yra šiek tiek tolimesni planai, nes dabar svarbiausia - NBA atkrintamosios rungtynės", - sakė M.Špokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių