LKL bronzinė serija: „Neptūnas“ ieško motyvacijos

Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“ penktadienį pradeda kovą dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalių. Serija bus žaidžiama iki trijų pergalių, o pirmoji jos akistata vyks Klaipėdoje.
 

Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“ penktadienį pradeda kovą dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalių. Serija bus žaidžiama iki trijų pergalių, o pirmoji jos akistata vyks Klaipėdoje.

Pusfinalyje Vilniaus „Lietuvos rytui“ 1-3 nusileidusių klaipėdiečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino, kad nuteikti auklėtinius serijai su „Juventus“ nebuvo lengva.

„Niekur nedingsi, reikia žaisti. Norėjome įveikti „Lietuvos rytą“, bet to padaryti nepavyko. Dabar nelieka nieko kito kaip tik kovoti dėl bronzos ir atiduoti šiai kovai visas likusias jėgas“, – sakė specialistas.

Tuo tarpu „Juventus“ stovykloje  – kiek geresnės nuotaikos. Komandos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis teigia, jog visi žaidėjai išsigydė traumas ir yra pasiruošę žaisti serijoje dėl trečiosios vietos.

„Komandoje nuotaikos darbinės. Treniruotėse dalyvauja visi krepšininkai, todėl gerai nusiteikę laukiame pirmųjų rungtynių“, – tikino D.Adomaitis.

Priešingai nei uteniškiai, Klaipėdos klubo treneriai tiksliai dar nežino, ar šioje serijoje galės remtis visais savo žaidėjais. Pusfinalyje kojos traumą patyręs Simas Galdikas šį sezoną ko gero dar galėtų išbėgti ant parketo, jei serija su „Juventus“ užsitęstų.

„Dėl Simo kažką pasakyti yra nelengva. Aš norėčiau, kad jis žaistų, bet galutinę prognozę pasakys gydytojai. Tai jie padarys praėjus patinimui. Pirmose dvejose rungtynėse Simas tikrai nežais, tačiau serijai užsitęsus, išvysti jį aikštelėje būtų realu“, – kalbėjo K.Maksvytis.

„Neptūno“ strategas neabejojo, kad anksčiau pusfinalio seriją baigę ir traumas išsigydę uteniškiai serijoje dėl trečiosios vietos neabejotinai turės didelį pranašumą.

„Paskutinėse pusfinalio rungtynėse su „Žalgiriu“ nežaidė nei Egidijus Dimša nei Arvydas Šikšnius. Panašu, kad D.Adomaitis jau iš anksto galvojo apie dvikovą dėl trečios vietos bei leido žaidėjams išsigydyti traumas. Ta ilgesnė pauzė jiems tikrai išeis į naudą“, – teigė K.Maksvytis.

Pats D.Adomaitis ilgesnės „Juventus“ pertraukos po pusfinalio etapo nesureikšmino ir teigė, kad šios serijos favoritais išlieka klaipėdiečiai.

„Mes žaidėme vieneriomis rungtynėmis mažiau, jie vieneriomis daugiau. Labai didelės įtakos tai neturės. Mums tos ilgesnės pertraukos reikėjo, kad išsigydytume traumas. Džiugu, jog tai padaryti pavyko ir visi žaidėjai yra sveiki.“

„Reguliariajame sezone pasidalijome po dvi pergales. Tai mums suteikia pasitikėjimo, nes žinome, jog prieš juos galime laimėti. Iš kitos pusės, žinome jų situaciją ir ambicijas – vienaip ar kitaip, jie yra serijos favoritai, o mes sieksime šį jų statusą paneigti“, – pridūrė D.Adomaitis.

Reguliariojo sezono akistatas taip pat prisiminęs K.Maksvytis įsitikinęs, kad serija dėl bronzos medalių išties bus įdomi.

„Mes pralaimėjome abi paskutines reguliariojo sezono dvikovas, kai mus buvo ištikusi krizė. Pasidalijome po dvi pergales, o visi mačai buvo atkaklūs. Tai rodo, jog ir ši serija turėtų būti išties įtempta bei įdomi“, – neabejojo K.Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių