LKL finalas: čempioniškos salvės jau paruoštos

Kauno "Žalgirio" krepšininkų rytoj lauks vienas kitas butelis atšaldyto šampano. Nors abu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo dalyviai lyg susitarę tvirtina, kad finalo serijos baigtis dar nėra nulemta, atrodo, kad penktadienį aukso žiedai turėtų likti Kaune.

Įveikė užkeikimą

24-ojo "Tete-a-Tete Casino-LKL" čempionato uždanga veikiausiai nusileis dar šią savaitę. Titulus ginantys žalgiriečiai septynmyliais žingsniais artėja aukso žiedų link. Savo ryžtą jie įrodė antradienį Panevėžyje 72:59 palauždami vietos "Lietkabelio" ekipą ir padidindami persvarą finalo serijoje – 3:1.

Pirmosios šį sezoną pergalės Panevėžyje link svečiai nuskuodė spėriai – pasitampė tik pirmąjį ketvirtį, kai fantastiškai tritaškius pataikę šeimininkai pirmavo 23:17.

Ketvirtosios finalo rungtynės toli gražu nebuvo idealios Pauliui Jankūnui, tačiau būtent jis penkiais taškais paeiliui inicijavo pirmąjį spurtą ir žalgiriečiai "Lietkabelį" pasivijo. Pasitarę varžovai atsigavo ir vėl truktelėjo į priekį 34:27. Su tuo nesitaikstė laiku ir vietoje atsiradęs Augusto Lima bei tolimu dūriu antrą varžovų minutės pertraukėlę išprovokavęs Artūras Milaknis – 32:34. Ilsėtis kauniečiai išėjo jau pirmaudami 40:37, o vėliau tik didino persvarą.

"Žalgiris" įveikė savotišką "Cido" arenos užkeikimą, laimėdamas pirmą sykį šį sezoną po trijų nesėkmių paeiliui.

Įvykiai – ne tik aikštėje

Prie laimėjimo bene labiausiai prisidėjo Lukas Lekavičius. 180 cm ūgio vikrusis įžaidėjas prie 16 taškų ir puikaus tritaškių pataikymo pridūrė net 8 rezultatyvius perdavimus.

"Lukas jau trečias rungtynes sužaidė gerai. Jam reikia veržtis pro aukštus varžovus. Žinoma, jam labai padėjo Edgaras Ulanovas, draskęs gynybą, verždavęsis ir atlikdavęs gerus perdavimus Lukui, kuris ir baudė oponentus", – aiškino Šarūnas Jasikevičius.

"Žalgirio" treneris ne mažiau nei žaidimą buvo priverstas komentuoti įvykius greta aikštelės. Trečiajame serijos mače Kaune Š.Jasikevičius buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis ir diskvalifikuotas. Dėl šių nusižengimų LKL strategą nubaudė 120 eurų bauda. Dar 500 eurų bauda jam skirta už viešą teisėjų ir lygos kritiką.

Nuotaikos nesugadino

Toje pat konferencijoje po mačo Kaune Š.Jasikevičius savotiškai pagyrė "Lietkabelį", šią ekipą pavadinęs sezono princese. Panevėžiečiai šmaikščiai sureagavo į epitetus ir per "Žalgirio" krepšininkų pristatymą įjungė Gintarės Karaliūnaitės dainą "Pelenė". Tačiau kauniečių tai nesutrikdė.

"Jie daro savo darbą ir turi teisę daryti, ką nori. Aš taip pat turiu teisę sakyti, ką noriu, tik man tai baigiasi skausmingiau. Jau sulaukiau reakcijos bankomate", – šypsojosi Š.Jasikevičius.

Penktadienį "Žalgirio" strategas galės dar kartą išsakyti komplimentus. Tik šįsyk savo auklėtiniams, kurie turi puikią progą padovanoti šventę savo sirgaliams.

Vakar Klaipėdoje ketvirtąsias LKL mažojo finalo rungtynes žaidė vietos "Neptūnas" ir serijoje iki trijų pergalių 2:1 pirmavęs Vilniaus "Lietuvos rytas".

Rungtynių statistika

Panevėžio "Lietkabelis"–Kauno "Žalgiris" 72:59 (23:17, 14:23, 15:24, 7:8). "Cido" arena, 7 013 žiūrovų. "Lietkabeliui" taškų pelnė: K.Lavrinovičius 16, M.Lukauskis 14, D.Lavrinovičius 9, Ž.Skučas ir L.Williamsas 5 (1/6 tritaškių), B.Madgenas (0/3 dvit., 1/4 trit.), D.Tarolis po 4, S.Galdikas 2 / "Žalgiriui": B.Motumas (6 atk. kam.) ir L.Lekavičius (3/4 trit., 8 rezultatyvūs perdavimai) po 16, P.Jankūnas 10, E.Ulanovas 7, A.Lima ir A.Milaknis po 6, K.Pangosas, A.Kavaliauskas po 4, L.Westermannas 3 (R.Seibutis).


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLietkabelisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių