LKL klubų reitingas: kas ko vertas prieš prasidedant sezonui?

Klaipėdos „Neptūno“ ir Prienų-Birštono „Vytauto“ rungtynėmis šįvakar uostamiestyje startuoja Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino LKL“) pirmenybės. Tinklalapis „BasketNews.lt“ prieš šį mačą pateikia LKL klubų reitingą sezono pradžioje.

10. Alytaus „Dzūkija“

Pažvelgus į dzūkų komplektaciją akivaizdu, kad klubo finansinės galimybės nepagerėjo ir sudėtis atrodo kuklokai. Pozityvas toks, kad „Dzūkija“ nevengia suteikti šanso jauniems alytiškiams atsiskleisti. Jei komandos legionieriai pasirodys pajėgus būti lyderiais ir komandos nekamuos traumos, „Dzūkija“ gali pretenduoti ir į aštuntuką. Tačiau realiausias scenarijus, jog Andrejaus Urlepo auklėtiniai vėl grumsis dėl devintosios pozicijos.

9. Kėdainių „Nevėžis“

Beveik visą sudėtį pakeitęs Kėdainių „Nevėžis“ yra sunkiai prognozuojama komanda. Prisijungus Justui Sinicai ir Karoliui Petrukoniui, komanda neatrodo silpniau nei pernai. Tiesa, jau darosi įprasta, kad „Nevėžio“ sudėtis sezono eigoje keičiasi vos ne kas savaitę. Pasirinkti legionieriai Jermaine‘as Love‘as ir Toni Prostranas turėtų tapti komandos lyderiais. Jeigu „Nevėžis“ ta pačia sudėtimi žais visą sezoną, tai patekti į atkrintamąsias varžybas būtų visiškai įmanoma. Deja, drąsiai teigti, kad taip bus, negaliu. Kėdainių ir Alytaus lenktynės turnyrinės lentelės apačioje vėl skamba kaip logiškiausias scenarijus.

8. „Šiauliai“

Šiauliečiai tarpsezonį susidūrė su labai rimtais iššūkiais. Kaip į komandą privilioti pajėgių lietuvių? Pavyko prisivilioti Darių Gvezdauską, o visi kiti Lietuvos krepšininkai „Šiauliuose“ yra priskiriami jaunimo korpusui. Šalia jaunimo – keturi legionieriai, kurie privalės griežti pirmaisiais smuikais. Vaidas Pauliukėnas prie vyriausiojo trenerio vairo debiutuos su sunkiai prognozuojamų galimybių sudėtimi. Kurie „Šiaulių“ legionieriai iššaus ir kas iš jaunųjų žaidėjų padarys didžiausią pažangą yra klausimai į kuriuos lauksime atsakymų.

7. Utenos „Juventus“

Galima sakyti, kad tai yra itin stabilius rezultatus rodančio klubo nuvertinimas, tačiau komandos, kurioms prognozuoju 4-7 vietas, atrodo labai apylygės. Todėl kažką tenka nuvertinti, o kažką iškelti aukščiau. „Juventus“ stipriai pasikeitė. Į klubą atvyko trys krepšininkai, atstovavę Prienų-Birštono „Vytautui“, pasikeitė legionieriai, bet liko Antanas Sireika. Gali atrodyti, kad praėjusio sezono MVP Vytautas Šulskis yra milžiniškas pastiprinimas, tačiau mano nuomone, jis yra tiek pat žemiškas žaidėjas, kiek ir kituose klubuose sutinkami tos pačios pozicijos žmonės. Neabejoju, kad „Juventus“ bus konkurencinga ir septintoji vieta uteniškiams nebūtų geras rezultatas.

6. Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Ne taip dažnai LKL vidutiniokai sugeba per vasarą išlaikyti savo pagrindinius žaidėjus. „Pieno žvaigždėms“ tai pavyko. Komandoje liko Derrickas Low, Steponas Babrauskas, Andrejus Agafonovas. O ir prisijungę naujokai mums jau puikiai pažįstami. Klubas prarado puikų trenerį Mantą Šernių, tačiau atvykstantis Ramūnas Cvirka irgi yra geras specialistas. Pasvalys šį sezoną tikrai gali patriukšmauti. Legionierius, į kurį turėtume atkreipti dėmesį, yra D.J. Balentine‘as. Nenustebsiu, jeigu šis amerikietis figūruos rezultatyviausių lygos žaidėjų sąrašo viršuje.  

5. Prienų-Birštono „Vytautas“

Nors ir „Vytauto“ sudėtis kardinaliai pasikeitė, ji atrodo labai gerai subalansuota. Visose pozicijose Virginijus Šeškus turės bent jau po du gerus pasirinkimus. Beveik kiekvieną sezoną Šeškaus komandas ištinka traumų krizė, o treneriui tenka tik gūžčioti pečiais. Iš informacijos žiniasklaidoje panašu, kad šiemet prieniškiai rimčiau pažiūrėjo į fizinį pasirengimą. Ko gero skambiausiu „Vytauto“ pirkiniu tapo veteranas Tomas Delininkaitis. Jis turėtų imtis lyderio vaidmens. Komandoje nėra tokių stiprių kūrėjų kaip Šarūnas Vasiliauskas ir Laimonas Kisielius, tačiau bendrame lygos kontekste „Vytautas“ atrodo kaip ekipa, verta turnyrinės lentelės viduriuko.

4. Panevėžio „Lietkabelis“

„Lietkabelis“ tapo tikra vasaros sensacija. Abu broliai Lavrinovičiai, Mindaugas Lukauskis, Žygimantas Skučas, Simas Galdikas ir kiti. Tai yra labai stiprūs pirkiniai. Tačiau Lavrinovičiai yra veteranai ir jiems tikrai nebus lengva atlaikyti visą sezoną. Galbūt pirmoje jo pusėje jie labiau išsikraus Europos taurėje, o LKL bus šiek tiek pataupomi. „Lietkabelio“ komplektacija negali nedžiuginti panevėžiečių, kurie rekordiškai perka sezono abonementus. Bet ji tikrai dar negarantuoja sėkmės. Viskas priklausys ir nuo susižaidimo, ir nuo veteranų sveikatos. Jei dėl M. Lukauskio kondicijos klaustukų mažiau, tai Lavrinovičių klausimas yra kur kas jautresnis žvelgiant į sezono perspektyvą.

3. Klaipėdos „Neptūnas“

Po sėkmingo sezono „Neptūno“ ambicijos tikrai nesumažėjo. Juolab, kad vasaros darbai leidžia tikėtis dar vieno sėkmingo žygio. Dainius Adomaitis savo dispozicijoje turės labai panašaus modelio sudėtį. Nebėra praėjusio sezono vedlio Danielio Ewingo, bet spėju, kad lyderio vaidmuo dabar atiteks pažangą padariusiam Mindaugui Girdžiūnui. Prisivilioti patyręs ir stiprus aukštaūgis Tadas Klimavičius bei Europoje pripažintas snaiperis Jimmy Baronas, kuris yra gerokai įvairiapusiškesnis už Travisą Baderį. „Neptūnas“ tikrai turi visus instrumentus, kad vėl kovotų dėl vietos finale.

2. Vilniaus „Lietuvos rytas“

Klubo vadovybė pagaliau leido treneriui pačiam dalyvauti komandos komplektacijoje. Eksperimentai, kai klubo vadovai surinkdavo komandą, o tada iš trenerio reikalaudavo rezultatų, panašu, jau praeityje. Tomas Pačėsas pasikvietė būrį stiprių legionierių ir vis dar ieško naujo įžaidėjo. Nors praradus Antaną Kavaliauską ir Adą Juškevičių gali atrodyti priešingai, bet mano akimis „Lietuvos rytas“ nėra silpnesnis nei praėjusį sezoną. Bent jau pakankamai stiprus tam, kad sugrįžti į finalą. Davidas Loganas tikrai bus viena ryškiausių šio sezono asmenybių. Nuo šio veterano žaidimo labiausiai priklausys „Lietuvos ryto“ sėkmė.

1. Kauno „Žalgiris“

Tarp Kauno „Žalgirio“ ir likusių lygos komandų vis dar išlieka tarpas. Kauniečiai stiprinosi naujo formato Eurolygai, o LKL auksas jiems jau yra savaime suprantamas dalykas. Iššūkis žaidžiant tokiu įtemptu tvarkaraščiu tikrai bus ir, pro pirštus žiūrėdami į varžovus vietiniame fronte, žalgiriečiai galėtų nudegti. Bet surinkta sudėtis tikrai yra aukštesnio kalibro nei kitų klubų ir neįmanoma nelaikyti „Žalgirio“ favoritu. Praėjusį sezoną egzistavusią tritaškių problemą turėtų išspręsti Kevinas Pangosas ir Artūras Milaknis. Priekinė linija apskritai atrodo taip galingai, kad Šarūnui Jasikevičiui bus malonus galvos skausmas, kurį žaidėją, kuriose rungtynėse labiau naudoti. Kaip silpnąją grandį galima išskirti lengvojo krašto poziciją, tačiau esu įsitikinęs, kad treneris turi savų sumanymų. Šioje pozicijoje laiko turėtų būti numatyta Renaldui Seibučiui ir Artūrui Milakniui. Šanso lauks ir Martynas Varnas. Bet svarbiausia, kad dar didesnį kokybinį šuolį padarytų pagrindinis komandos trečias numeris Edgaras Ulanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių