LKL: Vilniaus „Rytas“ vos išvengė nemalonios sensacijos Kėdainiuose

  • Teksto dydis:

Po emocingos pergalės Europos taurėje Vilniaus „Rytas“ Lietuvos čempionate vos susitvarkė su Kėdainiu „Nevėžiu“. Vilniečiai tik po atkaklios kovos šventė pergalę 75:74 (19:16, 14:16, 25:20, 17:22).

Pirmoje rungtynių dalyje klostėsi gana atkaklus žaidimas. „Rytas“ buvo įgijęs 11 taškų pranašumą, bet po dviejų kėlinių „Rytas“ pirmavo tik 33:32 po Chriso Kramerio dvitaškio.

Trečiajame kėlinyje vilniečiai bandė palaužti „Nevėžį“ tritaškiais, bet šeimininkai nepasidavė ir prieš ketvirtąjį kėlinį atsiliko 52:58.

Lemiamame ketvirtyje „Rytas“ spurtavo 12:6 ir įgijo rekordinį 12 taškų pranašumą 70:58. Likus žaisti minutę, „Nevėžis“ sumažino skirtumą 74:75, kai tritaškį smeigė Regimantas Miniotas.

Kėdainių klubas turėjo progą išplėšti pergalę. Likus žaisti 2,2 sek. jie turėjo kamuolį ir paskutinę ataką. Šansą gavo R.Miniotas, bet jo metimas iš vidutinio nuotolio buvo netaiklus.

Rezultatyviausias Vilniaus ekipoje buvo po blankaus periodo sužibėjęs Mindaugas Girdžiūnas, kuris pelnė 16 taškų.

Dainius Adomaitis leido pailsėti DJ Seeley, kuris praleido rungtynes.

„Nevėžis“ sutiko parduoti savo rezultatyviausią žaidėją Chauncey Collinsą Rusijos klubui, amerikietį pakeitė JAV ir Nigerijos pilietybę turintis Zaidas Hearstas.

„Rytas“ į Kėdainius vyko su emociniu pakilimu – trečiadienį tvirtai įveiktas Monako klubas ir iškovotas kelialapis į Europos taurės turnyro ketvirtfinalį.

16 pergalę iškovojęs „Rytas“ LKL dalijasi 2-3 vietas su Klaipėdos „Neptūnu“.

17 pralaimėjimą patyręs „Nevėžis“ rikiuojasi devintas.

„Nevėžis“: R.Miniotas ir A.Parkeris po 12, G.Matulis 11.

„Rytas“: M.Girdžiūnas 16, R.Stipčevičius ir A.Parachouskis po 13, A.Butkevičius ir E.Bendžius po 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Ir kur tie komentatoriai, kurie sake, kad Rytas pajegus iveikti Zalgiri, dvejos rungtynes laimetos dar nieko nereiskia, Kedainiuose pasimate tikrasis lygis luzeriai buvot ir busit! Yra tik viena komanda, kuri reprezentuoja LT, tai Kauno Zalgiris!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių