LMKL savaitė: asmeniniai rekordai ir kova dėl pozicijų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) buvo sužaisti penki susitikimai, o juose buvo galima išvysti turo dvikovą tarp čempionato lyderių, galingą Klaipėdos „Fortūnos“ dueto pasirodymą ir asmeninių rekordų gausą. Apie tai ir dar daugiau – LMKL savaitės apžvalgoje.

Vienvaldystė. Didžiąją sezono dalį pirmąja vieta dalijosi dvi arba netgi trys komandos, tačiau praėjusį savaitgalį tam atėjo galas. Marijampolės „Sūduva“ turo dvikovoje 81:74 pranoko Kauno r. „Hoptrans-Sirenas“ ir įsitvirtino pirmojoje pozicijoje. Suvalkijos krepšininkės yra tikros, kad antrąjį LMKL ratą jos baigs būdamos pirmoje vietoje.

Neprireikė. Marijampolės klubo lyderė Danielle Marie McCray pelnė 9 taškus ir 6 kamuolius bei sužaidė vienas prasčiausių savo sezono rungtynių, tačiau „Sūduva“ vis tiek pasiekė pergalę, o amerikietės indėlio trūkumą kompensavo Rita Milieškienė ir Stephanie Gardner, kurios pelnė po 21 tašką.

Karjeros vakaras. Klaipėdos „Fortūna“ 78:64 įveikė „Šiaulių-Universitetą“, o ryškiausiomis spalvomis spindėjo Sandra Baliutavičiūtė, kuri sužaidė geriausias karjeros rungtynes. Ji pelnė 23 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 37 naudingumo balus.

Karjeros mačą sužaidė ir „Šiaulių-Universiteto“ vidurio puolėja Enrika Matiukaitė. 17-metė pelnė 15 taškų ir sugriebė 15 kamuolių, o susitikimą baigė su 27 naudingumo balais. Tai – taip pat buvo pirmasis E. Matiukaitės dvigubas dublis jos karjeroje.

Prisidėjo. Prieš S. Baliutavičiūtės pasirodymą kiek nublanko Roberta Mizgerytė, nors ji sužaidė ne ką prastesnes rungtynes. Vidurio puolėja pelnė 26 taškus, sugriebė 7 kamuolius ir surinko 30 naudingumo balų.

AG13. Jeigu NBA turi Chrisą Paulą, dar žinomą kaip CP3, tai LMKL gali pasigirti Andra Gabalyte. 13-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais žaidžianti Klaipėdos „Fortūnos“ gynėja lygoje pirmauja pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (vid. 6,4), o praėjusiame ture ji pagerino savo karjeros ir sezono LMKL rekordus, atlikdama net 12 rezultatyvių perdavimų.

Be vargo. Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės praėjusią savaitę sužaidė dvejas rungtynes ir abejas laimėjo daugiau nei užtikrintai. Antradienį 87:67 buvo įveiktos Kauno „Aistės-LSU“, o šeštadienį – 99:61 Ukmergės „Vilkmergės“ krepšininkės.

Rekordas. Mačas su „Vilkmerge“ buvo įsimintinas „Kibirkšties“ gynėjai Urtei Slavickaitei. 20-metė krepšininkė pelnė 21 tašką ir surinko 21 naudingumo balą, o abu šie rodikliai – asmeniniai rekordai.

Intriga. Šią savaitę baigsis antrasis LMKL varžybų ratas, o didžiausia intriga bus mače Garliavoje, kur „Hoptrans-Sirenos“ susikaus su „Kibirkšties“ komanda. Šios dvikovos laimėtojos įsitvirtins antroje turnyrinės lentelės vietoje ir užsitikrins savos aikštės pranašumą moterų taurės varžybų pusfinalyje.


Šiame straipsnyje: LMKLrekordaiturnyrinė lentelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių