Lyderių mače – skaudus „Sirenų“ pralaimėjimas

„Rungtynes pralaimėjome per du kėlinius. Nusiteikimas buvo lygus neigiamam pažymiui“, - dėstė Mantas Šernius. Jo auklėtinės, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės penktadienį savo aikštėje 62:75 (9:20, 16:25, 10:22, 27:8) Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) nusileido Marijampolės „Sūduvai“.

LMKL lyderių dvikova, kurioje intrigos neturėjo trūkti, tačiau ji išgaravo jau po dviejų kėlinių.  Legionierės iš JAV Stephanie Gardner vedamos viešnios iškart rovė į priekį ir po pirmųjų 10 min. susikrovė dviženklį pranašumą 20:9. Amerikietė įžaidėja ne tik pati rinko taškus, bet ir dalino perdavimus komandos draugėms. Jos ir vidurio puolėjos Justinos Matuzonytės dėka Suvalkijos ekipa į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudamos jau triuškinamai – 45:25.

Trečiajame kėlinyje „Sūduva“ įgijo net 30-ies taškų persvarą. Tada nebeišlaikė M.Šerniaus nervai. „Kas jums yra? Pabubuskite po galais!“, - pasipiktinęs per minutės pertraukėlę rėkė treneris.

Šeimininkių įvaizdį kiek pataisė įtikinamai 27:8 laimėtas paskutinis ketvirtis, tačiau atkurti intrigos jos neįstengė.

„Hoptrans-Sirenoms“ daugiausia taškų pelnė: Ieva Šimkutė ir Arina Bilotserkivska – po 14, Eglė Malašauskė 8.

„Sūduvai“: Justina Matuzonytė 16, Stephanie Gardner 15, Lina Mikelevičienė 14, Greta Tamašauskaitė 12.

„Mano planas, kurį parengiau prieš varžybas, visiškai nepavyko. Lieka tik nuleisti rankas ir pasveikinti priešininkes“, - pripažino M. Šernius.

Jo oponento Tado Stankevičiaus nuotaika buvo visai kitokia.

„Pirmi du kėliniai klostėsi labai lengvai. Dėl geros gynybos varžovės sunkiai rinko taškus, o mums puolime, atvirkščiai, atsirišo rankos“, - sakė „Sūduvos“ vairininkas.

T.Stankevičiaus treniruojama „Sūduva“ su 14 pergalių ir dviem pralaimėjimais tapo vienvalde LMKL lydere. „Sirenos“ su 13 laimėjimų ir 3 nesėkmėmis rikiuojasi antros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių