M. Kalnietis: nebepriekaištavome vieni kitiems – tai davė rezultatų

Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis po įtikinamos pergalės prieš Olandijos rinktinę pažymėjo, kad skaudūs pralaimėjimai kroatams ir turkams krepšininkus privertė permąstyti savo elgesį aikštelėje.

„Džiaugiamės, kad laimėjome. Bet suprantame, prieš ką žaidėme, ir dėl to negalime sakyti, kad esame kažokie ypatingai geri. Tačiau, kaip sakiau rūbinėje, geresnė atmosfera tikrai yra geriau nei slogi nuotaika, – sakė Kalnietis. – Nors ši pergalė ir nėra labai reikšminga, ji turėtų duoti toną ateičiai. Vakar pernelyg daug šnekėjome aikštėje, vieni kitiems priekaištavome, todėl nežaidėme kaip komanda, kaip kad yra įpratusi žaisti Lietuvos rinktinė. Mes apie tai diskutavome ir tokie dalykai nesikartojo. Kai žaidžiame kartu, aikštėje būna visai kitas vaizdas.“

10 taškų pelnęs Kalnietis teigė, kad sportinė jo forma pamažu gerėja.

„Sau labai aukšto pažymio rašyti kol kas negaliu, tačiau kiekvieną dieną einu geresne linkme ir tikiuosi, kad čempionate demonstruosiu tokį krepšinį, kokį visi yra įpratę matyti ir kokį aš galiu žaisti“, – vylėsi jis.

Kad komanda padarė tinkamas išvadas, sakė ir 18 taškų pelnęs bei rezultatyviausiu Lietuvos rinktinėje tapęs Mindaugas Kuzminskas.

„Natūralu, kad po pralaimėjimų kroatams ir turkams padarėme išvadas. Aišku, džiaugtis nėra ko, nes pasitaiko duobių. Tai pabėgame 12 taškų, tai sumažina varžovai iki 4. Dar turime laiko, reikia taisyti tas klaidas. Labai tikiuosi, kad tinkamu laiku įgausiu tinkamą formą. Sau to ir linkiu“, – šyptelėjo puolėjas.

Anot Pauliaus Jankūno, tvirčiau pasijusti ant kojų rinktinei padėjo sėkminga mačo su Olandija pradžia.

„Pradėjome energingai, ypač gynyboje, taip davėme toną visam mačui ir nuo suolo kylantiems žaidėjams buvo lengviau. Taip, priešininkas buvo ne toks pajėgus, tačiau mes sprendžiame savo uždavinius ir turime daug problemų, kurias norime ištaisyti“, – teigė krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių