M. Kupšas: įdomu, kaip atsilaikysiu prieš NBA žaidėjus

Praėjusį sekmadienį puikią pergalę prieš Klaipėdos „Neptūną“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse pasiekęs Panevėžio „Lietkabelio“ klubas rengiasi dar vienam rimtam išbandymui – dvikovai su Utenos „Juventus“.

Sekmadienį 15.45 val. „Cido“ arenoje Gintaro Kadžiulio auklėtiniai priims taip pat du laimėjimus pasiekusius uteniškius, su kuriais kova visada būna įdomi.

Per pirmuosius tris turus „Lietkabelio“ gretose vienas naudingiausių buvo Mindaugas Kupšas, kuris per 16 žaidimo minučių spėja įmesti 11,7 taško, atkovoti 3,3 kamuolio ir surinkti 13,3 naudingumo balo.

Vidurio puolėjas praėjusiame sezone gynė būtent „Juventus“ garbę, bet „kklietkabelis.lt“ teigė, kad jam nebus papildomos motyvacijos žaisti prieš buvusią komandą, nes visada vienodai nori nugalėti visas ekipas.

Apie sezono pradžią, teigiamą impulsą po mačo Klaipėdoje, prasidedančias Čempionų lygos kovas ir norą pasigalynėti su buvusiais Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėjais – pokalbyje su M. Kupšu.

– Kaip vertinate sezono pradžią?

– Pirmas mačas buvo sunkus, nes naujas kolektyvas esame, dar reikia laiko vienas kitą pajausti tam tikrose situacijose. Sulig kiekvienu susitikimu viskas gerėja, visiems tampa aiškiau dėl visų gynybinių sistemų ir einame teisinga linkme. Manau, kad padarėme žingsnį į priekį.

– Ar daug teigiamų emocijų pridėjo pergalė prieš „Neptūną“?

– Daug pridėjo. Pirmi du mačai nebuvo lengvi: Prienuose pralaimėjome, o namuose su „Dzūkija“ kovojome iki paskutinių sekundžių. Klaipėdoje rezultatas neatspindi to, bet kova tikrai buvo. Emocijų teigiamų tikrai pridėjo ir šiek tiek žaidėjams nukrito įtampa nuo pečių.

– Kaip pačiam sekasi rasti vietą „Lietkabelyje“?

– Kol kas randu tą vietą ir aikštelėje žinau, ką turiu daryti. Turiu tam tikrus uždavinius. Žinoma, kad pirmiausia yra gynybiniai, nes jeigu nesigini, sunku išsikovoti laiko ant parketo.

– Grįžęs iš Kinijos turėjote tik 10 dienų poilsio. Kaip dabar jaučiatės fiziškai?

– Kol kas viskas gerai. Net nebuvau toks pervargęs po sezono Kinijoje. Daugiausiai vargino kelionės, nes kas antrą dieną vis reikėdavo kažkur skristi. Buvo daugiau psichologinis nuovargis, nes mintys neatitrūko nuo krepšinio. Kol kas kūnas gerai jaučiasi. Tikiuosi, kad ir toliau viskas bus normaliai.

– Pačiam nėra keista žaisti po 16 minučių, kai Kinijoje ir praėjusio sezono antroje dalyje rungtyniaudavote po 30 ir daugiau?

– (Šypteli). Buvo metų, kai žaisdavau ir po 15, ir po 20 minučių. Nėra keista – tiesiog eini ir darai savo darbą. Kiek gauni minučių, tiek gauni. Nėra kada galvoti apie aikštelėje praleidžiamą laiką.

– Laukia mačas su „Juventus“. Ar žaidimas prieš buvusią komandą suteikia daugiau motyvacijos?

– Man nėra kažkaip tos papildomos motyvacijos. Prieš kiekvieną komandą einu ant parketo ir stengiuosi maksimaliai. Taip, „Juventus“ yra buvusi ekipa, bet ne visa sudėtis liko. Išeini žaisti ir nežiūri prieš ką rungtyniauji – svarbiausia iškovoti pergalę.

– Ką manote apie šio sezono „Juventus“ ekipą?

– Jie dar nėra optimaliausios formos ir daro daug vaikiškų klaidelių, kurias darome ir mes. Kovinga komanda, kuri kaunasi dėl kiekvieno kamuolio. Turi gerus įžaidėjus, turi pajėgius legionierius. Tikrai neblogai sukomplektuota sudėtis.

– Antradienį rungtynėmis namuose su Antverpeno „Giants“ prasideda kovos Čempionų lygoje. Ką manote apie mūsų grupę ir šį turnyrą?

– Čempionų lyga sulig kiekvienais metais stiprėja ir ateina vis geresni klubai. Pirmais metais nebuvo aišku, kaip ten kas vyks, bet kiekvieną sezoną turnyro lygis vis kyla. Dabar dar stipresnės ekipos, ką rodo iš Eurolygos atėjęs „Brose Bamberg“ klubas. Mūsų grupėje komandos tikrai pajėgios, todėl reikės stengtis laimėti namuose ir čia nedalinti taškų. Išvykose reikės bandyti kautis, ypatingai su silpnesnėmis komandomis. Nemanau, kad svečiuose jausime įtampą – varžovai ją jaus, nes mes nebūsime favoritai. Reikės eiti ir kovoti. Namuose galime iškovoti tikrai ne vieną pergalę.

– Pačiam norisi išbandyti jėgas su buvusiais NBA žaidėjais A. Stoudemire'u ar L. Nogueira?

– Žinoma, kad norisi, nes nusibosta prieš tuos pačius LKL žaidėjus rungtyniauti kasmet. Norisi kažko naujesnio. Abu žaidėjai yra rungtyniavę NBA ir yra aukštesnės klasės krepšininkai. Pačiam įdomu, kaip ten prieš juos atsilaikyti būtų galima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių