M. Kuzminskas juokauja tapęs tautos priešu: gal ateityje susiklostys kitaip

  • Teksto dydis:

Mindaugo Kuzminsko pasirinkimas žaisti Milane, o ne Kaune, krepšinio gerbėjams tapo blogiausia paskutinės praėjusių metų dienos naujiena. Gruodžio 31-ąją paaiškėjo, kad 28 metų krepšininkas sudarė 1,5 metų sutartį su „AX Armani Exchange“ komanda, nors jį aktyviai viliojo ir „Žalgiris“.

Krepšininkas pripažino, kad dėl tokio pasirinkimo ir pats jaučia Lietuvos sirgalių pyktį.

„Kaip juokauju, dabar esu tautos priešas numeris vienas, – kalbėdamas LNK žinioms, sakė Kuzminskas. – Stengiuosi nuo to atsiriboti, bet pamatai, kaip parašo, palinki nesėkmės, buvo linkėjimų ir gauti traumą, nebežaisti rinktinėje. Gal žmonės nusivylę, tikėjosi, kad prisijungsiu (prie „Žalgirio“). Ką padarysi, gal ateityje susiklostys kitaip.“

BasketNews.lt“ žiniomis, „Žalgiris“ aktyviai viliojo buvusį Niujorko „Knicks“ žaidėją. Į tai buvo pasijungę ne tik klubo vadovai Paulius Motiejūnas ir Robertas Javtokas, bet ir Kauno ekipos krepšininkai.

„Žalgiris“ negalėjo varžytis su kitomis komandomis finansais, tačiau vylėsi Kuzminską papirkti puikiomis sąlygomis žibėti gimtinėje ir atvesti „Žalgirį“ į seniai matytas aukštumas. Šalies čempionai po pirmojo Eurolygos rato turnyrinėje lentelėje su Atėnų „Panathinaikos“ užima 3-4 vietas.

Visgi Kuzminsko pasirinkimą lėmė lanksčios Milano klubo sąlygos. „BasketNews.lt“ žiniomis, lietuvis pasirašė garantuotą pusantrų metų 1,5 mln. eurų kontraktą, o vasarą turės teisę bandyti išvykti į NBA. Pastarasis punktas jam buvo labai svarbus.

„Tai nebuvo pats geriausias finansinis pasiūlymas, – LNK žinioms apie susitarimą su Milano klubu sakė Kuzminskas. – Bet klubo pasiūlytos sąlygos buvo labai lanksčios, pakalbėjau su treneriu, ir klausimų nebeliko.“

Krepšininko pasirinkimą galėjo lemti ir tai, kad Milano klubas neturi stiprių puolėjų. „AX Armani Exchange“ komandoje yra gausu gynėjų, tuo metu Kuzminsko pozicijoje rungtyniauja vos du pajėgesni žaidėjai – Vladimiras Micovas ir Davide’as Pascolo.

Tuo metu „Žalgirio“ gretose žiba Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Aaronas White’as, toje pat pozicijoje žaidžia ir Axelis Toupane’as.

„Žalgiris“ žaidžia taip nerealiai, kad neįsivaizduoju, kas jiems dar gali pagelbėti, – sakė Kuzminskas. – Mano pasijungimas galėtų tik patrukdyti.“ 

Naujoje komandoje Kuzminskas turėtų debiutuoti jau šį penktadienį, kai „AX Armani Exchange“ kausis su Pirėjo „Olympiakos“ klubu. Į Lietuvą jis turėtų atvykti kovo 20 dieną, kai „AX Armani Exchange“ kovos su „Žalgiriu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių