M. Mažeika atstovaus daugkartiniams Estijos čempionams

  • Teksto dydis:

Ilgamečio Klaipėdos „Neptūno“ komandos krepšininko Martyno Mažeikos karjera pakrypo į Estiją. Talino „Kalev/Cramo“ klubas oficialiai paskelbė sukirtęs rankomis su 32-ejų metų 193 cm ūgio gynėju.

„Mažeika yra stiprus ir patyręs krepšininkas. Čempionų lygos atranka startuos jau kitą savaitę, tad tikimės, jog Martynas bus užtikrintas ir stabilus žaidėjas“, – kalbėjo „Kalev/Cramo“ atstovas Alaras Varrakas.

Pirmajame kvalifikacijos etape Talino klubas pagal dvejų rungtynių, namų ir išvykos, sistemą susikaus su Skopjės „Karpoš Sokoli“ krepšininkais.

Dvylika sezonų su pertraukomis uostamiesčio ekipai atstovavęs atletas rungtyniauti į užsienį išvyksta pirmą kartą nuo 2009 metų, kada iš pradžių žaidė Rygos VEF komandoje, o vėliau persikėlė į Atėnų AEK.

Po to sezono klaipėdietis trečiąjį kartą karjeroje sugrįžo į „Neptūną“, kurio garbę gynė pastaruosius septynerius metus.

Mažeika praėjusį sezoną FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 25 minutes, pelnydavo po 10,9 taško, atkovodaov po 3,5 kamuolio ir atlikdavo po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

LKL pirmenybėse jo statistika buvo kuklesnė: vidutiniškai po 7,3 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo per 22 žaidimo minutes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių