Iš „Maccabi“ trenerio lūpų – įspėjimas P. Jankūnui

Nevenas Spahija nenorėjo išskirti atskirų Kauno „Žalgirio“ žaidėjų. Netgi išgirdęs klausimą apie svarbesnius Kauno klubo krepšininkus, Tel Avivo „Maccabi“ strategas kiek pyktelėjo ir apie tai neišsiplėtė.

Visgi netrukus vieną „Žalgirio“ žaidėją jis paminėjo ir ta užuomina nuskambėjo kaip savotiškas įspėjimas.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ priminus, kad Paulius Jankūnas „Žalgiryje“ žaidė dar tada, kai 2005-2006 metais kroatas treniravo Vilniaus „Lietuvos rytą“, Spahija pasiuntė trumpą, bet aiškią žinutę.

„Prieš jį rengiausi žaisti daugybę kartų. Tikiuosi, žinote ir rezultatus, – šyptelėjo strategas. – Bandysiu su savo nauja komanda pakartoti tą patį.“

Skaičiai iš tiesų kalba apie tai, kad Spahija žino (ar žinojo), kaip žaisti prieš Jankūną. 2005-2006 m. sezone Jankūnas prieš Spahijos treniruojamą „Lietuvos rytą“ žaidė devynis kartus ir tris sykius aikštę paliko surinkęs neigiamą naudingumo balų skaičių. Tai buvo vienintelės rungtynės per visą sezoną, kai Jankūnas surinko neigiamą naudingumo balų skaičių. Įspūdingas skaičius, žinant, kad Jankūnas tą sezoną sužaidė 71 oficialias rungtynes.

Jankūnas tada buvo visiškai išjungtas iš žaidimo Baltijos krepšinio lygos (BBL) finale, kai per 19 minučių prametė visus 5 metimus ir surinko -7 naudingumo balus. „Žalgiris“ tą mačą pralaimėjo 74:86.

Kitos dvejos minusinės rungtynės buvo BBL ir LKL reguliariojo sezono mačuose.

To sezono LKL finalo serijoje Jankūnas per ketverias rungtynes rinkdavo vidutiniškai po 7,5 naudingumo balo, o per visą sezoną dvikovose su „Lietuvos rytu“ nesurinko dviženklio naudingumo balų skaičiaus, nors LKL (13,3 naud. balo) ir BBL (12,9 naud. balo) pirmenybėse jis buvo vienas komandos lyderių.

Tiesa, tas sezonas „Žalgiriui“ buvo vienas prasčiausių šiame dešimtmetyje. Klubas ne tik nelaimėjo BBL čempionato, bet ir LKL pirmenybių finalo seriją pralaimėjo 0-4.

Šis sezonas „Žalgiriui“ yra visai kitoks ir tą pabrėžė Spahija.

„Žalgiris“ yra labai gera komanda, gerai treniruojama, orientuota į komandinį žaidimą, – aiškino Spahija. – Jie labiau žaidžia kaip komanda, o ne priklauso nuo vieno ar dviejų žaidėjų. Dalijasi kamuoliu, atlieka daug perdavimų, randa laisvus žmones. Visgi esame pasirengę ir bandysime laimėti.“

Paklausus, kuris žaidėjas „Žalgiryje“ yra svarbus už komandinio žaidimo įgyvendinimą, strategas iš Kroatijos pademonstravo savo piktesnę pusę.

„Ar jūs negirdėjote, ką aš ką tik pasakiau? – žurnalisto perklausė treneris. – Jie yra geri kaip komanda, mums nereikia sustabdyti vieno žaidėjo. Mums reikia sustabdyti jų sistemą, kurią jie gerai išpildo.“

Spahijai tai bus pirmasis susitikimas su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda. Kroatas dabartinį „Žalgirio“ strategą treniravo Stambulo „Fenerbahče“ komandoje antroje 2010-2011 metų pusėje.

Šaras Izraelyje yra tikra legenda, o jo sugrįžimas į Tel Avivą visada yra didelis įvykis vietos krepšinio bendruomenei. Visgi Spahija viliasi, kad tai labiau paveiks „Žalgirio“ trenerį, o ne jo komandą.

„Apie Šarą galima pasakyti tik geriausius žodžius, – pabrėžė jis. – Žinau, kokia jis didelė legenda. Jis žaidė ir mano komandoje, ir tai jau antras treneris, kuris buvo mano auklėtinis, o prieš kurį dabar žaidžiu. Tikiuosi, kad jis tos atmosferos bus paveiktas labiau negu mes.“

Kartą Jasikevičius su „Žalgiriu“ iš Tel Avivo jau išvyko aukštai pakelta galva – praėjusio sezono pabaigoje žalgiriečiai čia laimėjo 93:77. Kam – mokytojui ar mokiniui – pavyks triumfuoti Tel Avive šį kartą, paaiškės ketvirtadienį vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių