„Nafta-Uni-Akvaservis“ įpusėjo kelionę link aukso

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ iššvaistė 17 taškų persvarą, bet kai reikėjo, ją timptelėjo kapitonas.

Po plaučių uždegimo į aikštę sugrįžęs Viktoras Chodosovkis antroje mačo pusėje pelnė visus 13 savo taškų ir uostamiesčio ekipa antrosiose Mezon-NKL finalo serijos rungtynėse 89:78 (21:12, 20:17, 14:27, 34:22) nugalėjo Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“.

Finalo serijoje iki keturių pergalių „Nafta-Uni-Akvaservis“ pirmauja 2-0. Trečiosios serijos rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos Marijampolėje.

Nuotr.: K.Bakūno

V.Chodosovskis liko Klaipėdoje per pirmąsias finalo serijos rungtynes, kurias jo ekipa laimėjo 84:80, nors vertėsi vos 7 žaidėjais. Matydamas tai, jis stengėsi kaip įmanoma greičiau grįžti į aikštę.

„Vakar treniruotėje chebrai pasakiau, kad nieko nėra baisiau, nei žiūrėti, kaip tavo komanda žaidžia finale, – po dvikovos pasakojo V.Chodosovskis. – Kai dar visi pervargę, žaidžia po 40 minučių... Buvo labai gaila tai matyti, todėl stengiausi kaip įmanoma greičiau atsistatyti, kad tik padėčiau komandai.“

Lyg ant sparnų pirmoje mačo pusėje žaidę šeimininkai po Mindaugo Stašio dvitaškio antrajame kėlinyje pirmavo 36:19, o dviženklę persvarą turėjo dar ir prasidėjus trečiajam ketvirčiui – 43:29.

Visgi tada „Naftos-Uni-Akvaservis“ puolimas ėmė strigti zoninėje marijampoliečių gynyboje, o tuo naudodamiesi svečiai ėmė artėti. Ketvirtį pradėję spurtu 12:4, po Antano Udro metimo jie priartėjo iki 41:45.

 

Šeimininkai tada nutolo 52:43, bet „Sūduva-Mantinga“ dar kartą spurtavo, šįkart pelnydama 10 taškų iš eilės, ir Kinu Ashtono Rochfordo dėjimas pirmą kartą nuo pirmojo kėlinio vidurio išvedė Suvalkijos atstovus į priekį – 53:52. Netrukus iš toli pataikęs V.Chodosovskis grąžino persvarą šeimininkams, bet po trijų kėlinių

Per pirmus du kėlinius pelnę vos 29 taškus, trečiajame „Sūduvos-Mantingos“ žaidėjai surinko 27 ir pirmavo 56:55.

V.Chodosovskis ketvirtąjį kėlinį pradėjo 5 taškais iš eilės, M.Stašys pridėjo du tritaškius ir pakėlė pilnutėlę Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro salę ant kojų – 66:59. Evaldas Lengvinas netrukus pridėjo 5 taškus iš eilės ir šeimininkai vėl įgijo dviženklę persvarą (75:64), kurią išlaikė iki dvikovos pabaigos.

„Mes dabar laimime 2-0, bet nėra jokios Euforijos, – sakė V.Chodosovskis. – Mes puikiai suprantame, kokia yra Marijampolės komanda. Gali vieną dieną prieš juos laimėti, o kitą – gauti 30 taškų. Reikia 100 proc. koncentracijos. Visi jų žaidėjai – aukšto lygio, superinė komanda, todėl darome, ką galime. Mums kol kas geriau sekasi, bet viskas gali apsiversti.“

„Nafta-Uni-Akvaservis“: Mindaugas Stašys 26 (10 rez. perd., 10 kld.), Deividas Anužis 17, Evaldas Lengvinas 16, Viktoras Chodosovskis 13.

„Sūduva-Mantinga“: Aurimas Kieža 19, Rytis Juknevičius 16, Antanas Udras 14.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių