Naują NBA sezoną pasitinkantis J. Valančiūnas: su šiais vyrukais galime eiti toli

Šiek tiek po serijos rungtynių Europos čempionate atsipūtęs Jonas Valančiūnas persikėlė į Torontą, kur netrukus kartu su „Raptors“ krepšininkais pradės ruoštis asmeniškai jau šeštajam sezonui Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA).

„Gera sugrįžti ir matyti naujai suformuotą jauną komandą. Turime labai daug jaunų vyrukų, daug energijos. Esu sujaudintas galimybės pradėti naują sezoną, pradėti treniruočių stovyklą ir parodyti, ką mes galime. Su šiais žmonėmis mes galime eiti toli“, – spaudos konferencijoje teigė J. Valančiūnas.

Praėjusį sezoną „Raptors“ Rytų konferencijos reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, o atkrintamosiose varžybose nužygiavo iki konferencijos pusfinalio, kuriame neturėjo jokių šansų prieš trečioje pozicijoje likusią Klivlando „Cavaliers“ – pralaimėjo sausu rezultatu 0-4. 

Po tokios sezono pabaigos apžvalgininkai nevengė kritikos „Raptors“ atžvilgiu, o ekipos vadovai garsiai kalbėjo apie permainas, tačiau jų sudėtyje atlikta nebuvo.

„Aš į visą tai žiūriu kitaip. Nemanau, jog kažkas mūsų negerbia ar jog mums reikalingas didesnis dėmesys. Viskas priklauso nuo mūsų, kaip mes atrodysime aikštėje. Jeigu mes laimėsime NBA čempionų titulą, žiniasklaidos dėmesys priklausys mums. Tai yra, ką mums reikia padaryti ir ką mes galime kontroliuoti. Jeigu pasieksime gerų rezultatų ir eisime toli, pagarba bus mūsų pusėje“, – dėstė uteniškis.

Didžiausias pakeitimas, apie kurį kalba tiek vyriausiasis strategas Dwane'as Casey ir kiti žaidėjai, yra geresnis kamuolio judėjimas puolime.

„Žinoma, mes galime tai pakeisti, kadangi tai – mūsų rankose, – pabrėžė Lietuvos rinktinės puolėjas. – Galime būti geriau kamuoliu pasidalijanti komanda. Tai nėra didžiulis pakeitimas. Tiesiog mažas žingsnis mūsų žaidime. Nesame komanda, kurioje blogai juda kamuolys, tačiau mes turime išlaikyti stabilumą. Taip pat atakuoti krepšį, pagerinti gynybą... Nėra taip, jog mums trūksta kažko labai daug. Ši treniruočių stovyklą parodys mūsų galimybes laimėti.“

Nors dauguma NBA komandų puolime pradėjo remtis atletiškesniais ir universalesniais puolėjais, JV nemano, jog tikrieji centrai nebėra tokie efektyvūs ir juos vertėtų nurašyti.

„Centrai vis dar yra didžiulė jėga po krepšiu ir su jais galima eiti toli. Privalau sugebėti gintis prieš iš toliau atakuojančius aukštaūgius ir situacijose du prieš du. Visų pirma tai lemia darbas kojomis, greitis. Antra – vaizdo įrašų peržiūra, kaip darbuojasi kiti vyrukai, kaip greitai reaguoja į situaciją ir elgiasi su ginamaisiais“, – savo mintimis dalijosi lietuvis.

Bandydamas prie to prisitaikyti, JV vasarą kruopščiai tobulina savo metimą iš tolimesnės distancijos. Visgi to rezultatus pamatysime dar ne greitai. 

„O taip, o taip! Truputį toliau nei tritaškio linija, – paklaustas, kaip toli išplėtė savo metimo distanciją, juokdamasis atsakė J. Valančiūnas. – Dirbau ties pataikymu iš tritaškio zonos. Pamatysime, kiek bus galime tai panaudoti šioje komandoje. Nebus taip, jog viskas kardinaliai pasikeis ir mėtysiu tik tritaškius. Visas procesas užtruks. Mano darbas taip pat yra statyti užtvaras, kovoti dėl atšokusių kamuolių, žaisti po krepšiu ir jį ginti. Tačiau jeigu pataikysiu iš toli, tai bus nuostabu.“

 

 


Šiame straipsnyje: Jonas ValančiūnasNBARaptors

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių